Köşk sürecinde 30 Ağustos eşiği

Köşk sürecinde 30 Ağustos eşiği

Ankara, Erdoğan’ın 'yarın başlayacağız' sözleriyle yeni Cumhurbaşkanı’nın hangi tarihte seçilebileceği hesaplıyor. 30 Ağustos tarihinden önce 'Yeni Başkomutan’ seçilebilir.

Kulislerde Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni Cumhurbaşkanı ile kutlayabileceği belirtiliyor.

Bugün Başbakan Erdoğan’ın TBMM’deki toplantılarında Cumhurbaşkanı seçim sürecini bugün başlayabileceği yönündeki açıklamaları beraberinde seçim takvimini gündeme getirdi.

Buna göre TBMM’de tüm partilerin başkanvekilleri ve grup yöneticilerinin kesinlik kazanmasıyla TBMM’nin yeni Başkanı Köksal Toptan Meclis Başkanlık Divanını toplayacak ve Cumhurbaşkanı seçim sürecinin başladığını ilan edecek.

Anayasa göre Cumhurbaşkanı adaylarının isimlerinin on gün için de TBMM Başkanlığına verilecek. Bu sürecin sonunda 20 Ağustos’da ise oylama süreci başlayacak.

Yine Anayasa göre, enaz üç gün arayla 20 gün içinde yapılması zorunluluğu bulunan seçimlerde MHP ve DTP’nin desteğinin sürmesi halinde sadece AKP milletvekillerinin oyunun yeterli olacağı üçüncü turda sonuç alınabilecek. Asgari sürelerin kullanılması halinde Cumhurbaşkanı seçim süreci 10 günde tamamlanacak. Buna göre, 30 Ağustos’dan önce tamamlanmış olacak.

Kulislerde seçimin 30 Ağustos tarihinden önce, başka bir deyişle Zafer Bayramı’ından önce tamamlanabileceği ifade ediliyor. Böylece Türkiye 30 Ağustos’u yeni Cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanının görevleri arasında bulunan 'Yeni Başkomutan’la ile kutlayacak.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.