Köşk adayı Gül basının karşısında

Köşk adayı Gül basının karşısında

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, bir basın toplantısı düzenledi. Anayasaya bağlılık sözü veren Gül, "Millete meydanlarda verdiğim sözü tutmak için adaylığımı koydum" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Meclis kulisinde bir basın toplantısı düzenledi. Gül, seçilirse nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını halka anlattı.

Anayasa’ya bağlı olacağını vurgulayan Gül, herkesi kucaklayacağını, tam demokrasi için çalışacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, muhalefet partilerine destek turlarının ardından TBMM’ye giderek başvurusunu yaptı ve ardından basın toplantısı düzenlerek halka seslendi. Gül, seçilirse nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını, adaylığı sırasında halka anlatarak bir ilki de gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçmeyerek halka verdiği sözü tuttuğunu, dürüst davrandığını vurgulayan Gül, “Kimse endişe etmesin” dedi ve ilkelerini anlattı.

Gül'ün sözleri özetle şöyleydi:

22 Temmuz genel seçimlerinde sonra milletin iradesi açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Daha önce meydanların tepkisini görmezden gelemem demiştim. seçim sonrası derin bir şekilde düşündüm ve milletime verdiğim sözümü tuttum. Partimizin karar organları ile gerekli görüşmeleri de yaptıktan sonra milletimize verdiğimiz söz doğrultusunda aday olma kararını verdik.

Meclis'imiz beni bu göreve layık görürse bütün ilkem ve önceliğim anayasayı takip etmek olacaktır. Anayasamız klavuzum olacaktır. Ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağım.

Cumhurbaşkanının görevi ülkenmin başı olmaktır. Ülkemi hizmet için çalışacak ve bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Onların yerime kendini koyacağım. Tarafsızlık en büyük ilkelerimden biri olacak. Herkese eşit mesafede duracağım. Bütün sivil toplum örgütlerini dikkate alacağım. Hakkımda çok şeyler yazıldı. ama ben bunları bir iyiniyet gösterisi olarak düşünüyorum. Bütün bunlar geride kaldı. Anayasanın temel prensipleri gayet açıktır. Ve Anayasa ile ilgili bir kaygı olmaması gerektiğini düşünüyorum

Laiklik temel ilkelerden biridir. Kimsenin kuşkusu olmasın. Devletin çok önemli görevlerini yürüttüm en hayati görevlerde bulundum. Eğer seçilirsem devletin kurumlarını birleştirici bir noktada olacağım.

Atatürk'ün bize gösterdiği hedef bellidir. Dünya ile birleşen bir Türkiye için çalışacağım. Tüm çabam demokrasinin tüm boyutlarıyla gerçekleşmesini sağlamak olacaktır. Reform ve değişim sürecinde ilerle mede hükümetlere yardımcı olacağım.

Ülkemizin milli çıkarlarını korumak için çalışmaya devam edeceğim. Bu büyük sorumlulk arzeden bu onurlu göreve beni seçilirsem tam bir tarafsızlık içinde Anayasa'ya bağlılık çerçevesinde görevi yürüteceğime söz veriyorum.

Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verecek. Bana güvenen herkesten bana oy vermesini arzu ediyorum. Kararım halka verdiğim sözü tutmaktı. Bu benim dürüstlüğümle ilgili bir konudur. Tarafsızlık ilkesine bağlı kalacağımı tekrar vurguluyorum.

AYRINTILAR GELECEK



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.