Körfez havalimanı açılıyor

Körfez havalimanı açılıyor

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi, ilçedeki Körfez Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılması için çalışma başlattı.

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi, ilçedeki Körfez Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılması için çalışma başlattı.

Genel seçim sonrasında devam eden devlet yatırımlarını gündemine alan Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilk olarak Edremit Körfezi'ne büyük yatırım ve gelir kapısı açacak olan uluslararası havaalanı projesini devam ettirmek için ilk adımı attı.

 



Önceki gün sürpriz bir ziyaretle havaalanına giden Başkan Bozbey, Müdür Ahmet Şalk ile görüştü.

 

Dev bir tesisi Edremit Körfezi'ne kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Bozbey, "Havaalanımızda hedeflerimiz daha da büyüdü. 46 milyon YTL'lik yeni ihale bedeli için Devlet Planlama Teşkilatı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onay alındığı an Edremit Körfezi'nin kaderi değişecek. Bu dev yatırımdan ülke ekonomisi de önemli ölçüde pay alacak." dedi.

 

Projelendirilen yeni terminal binasındaki çeşitli ünitelerde kafeterya, kiralık araba servisi, free shop, bilet satış ofisleri gibi hizmet alanları bulunacak.

 

İhalenin en önemli maddesi ise projenin 18 ayda bitirilecek olması. Havaalanı uluslararası uçuşlara açıldığı zaman yılda ortalama 40 bin kişi buradan uçacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.