KOMŞU BARZANİ İLE SIKI FIKI

KOMŞU BARZANİ İLE SIKI FIKI

K.Irak'ta konsolosluk açmak isteyen Yunan yetkililer KDP lideri Mesut Barzani ile görüştü.

RUSYA Dışişleri Bakanlığı’ndan Vadgiv Mamedov başkanlığında bir heyet konsolosluk açmak üzere Kuzey Irak’a gitti. Yunanistan’ın Bağdat Büyükelçisi de Kuzey Irak’a aynı amaçla giderek Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve ‘Kürt Bölgesi Başkanı’ Mesut Barzani ile görüştü.

İngiltere’nin Erbil Konsolosu Alison Kemp'in geçen hafta Barzani ile görüşerek göreve başlamasından sonra, Rusya da dün bölgeye bir heyet göndererek konsolosluk açma isteğini resmen iletti. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Vadgiv Mamedov başkanlığında heyet, yerel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşürken Kürtler ile Ruslar arasında siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda ilişkileri geliştirme isteği iletildi. Başbakan Barzani de bölgenin yatırım yapmak ve siyasi, ekonomik ticari ilişkileri geliştirmek isteyen tüm yabancılara kolaylık sağladıklarını, Erbil’de konsolosluk açılmasının son derece yararlı olacağını söyledi.

Yunanistan’ın Bağdat Büyükelçisi de Kuzey Irak’a geçerek Mesut Barzani ile görüştü. Yunan büyükelçi Kerkük’ün geleceğini belirleyecek Irak Anayasası’nın 140. maddesi ile ilgili bilgi alırken Erbil’de konsolosluk açmayı, ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi.

Öte yandan İngiltere’nin Erbil Konsolosu Alison Kemp, temaslarını sürdürürken son olarak yerel Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü ile Kerkük'ün geleceğini belirleyecek Irak Anayasası'nın 140'ıncı maddesi ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı.
 
DHA / İhsan DÖRTKARDEŞ



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.