Klozetten su tasarrufu

Klozetten su tasarrufu

VitrA'nın geliştirdiği yeni sistemle yılda 562 milyon ton su tasarrufu sağlanıyor.

VitrA'nın klozetler için geliştirdiği yeni sistemin yılda yaklaşık 562 milyon ton su tasarrufu sağlayabildiği bildirildi.

VitrA'dan yapılan yazılı açıklamada, firmanın klozetler için geliştirdiği ve kullanıcının ihtiyacı kadar suyla yıkama yapan sistem sayesinde su israfının önlendiği, tüm rezervuarlara uygulanabilen yeni sistemle, isteğe göre 3 veya 6 litre suyla yıkama yapılmasının sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:“Ülkemizde halen kullanılan klozetlerin büyük çoğunluğu 9 litre suyla yıkama yaparken, VitrA'nın yeni geliştirdiği sistem tüm hanelerde kullanıldığında, yılda yaklaşık 562 milyon ton su tasarrufu sağlanabiliyor. Bu miktarın, İstanbul'un 9 aylık su tüketiminden daha fazla olduğu bildiriliyor.

Hesaplamalara temel teşkil eden bilgiler 4 kişilik bir ailenin günlük klozet kullanımının 20 olduğu; günde 10 kez 6 litre, 10 kez 3 litre ile yıkama yapıldığı varsayılmıştır. TÜİK'in 2004 verilerine göre, Türkiye genelinde 17 milyon 97 bin hane bulunuyor. İstanbul'un günlük su tüketimi 2 milyon tonu aşıyor.”

 

 AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.