Klibinde Gerçekten Sevişiyor

Klibinde Gerçekten Sevişiyor

Çılgınlıklarıyla Amerika'da bile tepki toplayan Marilyn Manson, son klibinde gerçek sevişme sahneleriyle şaşırttı.

Rock tarihine adını skandalları ve kötü çocuk karakteriyle yazdırmış Marilyn Manson, yıllar önce Amerika'daki gençlere kötü örnek olduğu gerekçesiyle neredeyse aforoz edilmiş, hakkında sayısız dava açılmıştı. Anlaşılan o ki, çılgın Marilyn'i bu gibi yaptırımlar daha da fişekliyor. Son klibi, Heart-Shaped Glasses' da kız arkadaşı Evan Rachel ile ateşli bir şekilde sevişen Marilyn, bunu sadece kendisini tatmin için yaptığını söylerken, en hoşgörülü müzik oteritelerini bile ayağa kaldırmayı başardı. Temmuz ayında Radar Live Fesitvali kapsamında İstanbul'a gelecek olan Marilyn, her şeye rağmen ciddi bir hayran kitlesine sahip. Bu nedenle, her ne kadar etik anlayışımız nedeniyle bu klibi yayınlayamıyor olsak da, hakkında gün ışığına çıkmamış bilgilere yer vermemek olmaz.



Hırslı rockstar

Hakkında çıkan asılsız haberler, striptizci sevgilisi ile evlenmesi; ardında bıraktığı sayısız yetenekli müzisyen ile Florida’nın bağrından koparak evlerimizin içine kadar gelmeyi başaran hırslı bir kişi denilebilir Marilyn Manson için. Esasında hayata geriden başlayıp, kendine yeterince pay çıkaran Marlyn Manson and the Spooky Kids üyesi nam-ı değer Brian Warner.



Çelimsiz Warner grup kurmakta

Yediği dayaklar sonunda ailesinin rehabilite kararı ile Katolik okuluna giden Warner ,ilerleyen zamanlarda Florida’ya taşınma kararı alır. Burada müzik dergisinde yazarlık yapan Warner, sonrasında dönemin ünlu gitaristlerinden Scoth Mitchell ile tanışır. Daisy Berkowitz’in de aralarına katılmasıyla kendine grup kurma fikrini ilk kez zikreder.



Dikiş tutturma Meselesi

Çıkardıkları başarılı demolar ile internet ve gazetecilik zamanındaki sağlam bağlantılarıyla hemencecik ün salan, sonrasında şarkı sözleri ile kitleleri kendi saflarına çeken Manson and the Spooky Kids, zaman içerisinde müzisyen değişiklikleri yapar. Sahada sürekli değişen insanlar bir anda grubun imajına dahil olup bir nevi mutasyon geçirirler. Tamamıyla sahne şovundan ibaret olduğu düşünülen Manson ailesi üyeleri yaşam tarzlarıyla da hep gündeme düşmesi bu zamana denk gelir.

Kundakçılığa heves

Manson, Nine Inch Nails’ın lideri Trent Reznor’la tanıştığında yolun varacağı nokta az buçuk kestiriliyordu. Alışılmışın dışında olan ve kendini bu dünyanın dışından biri olarak ilan eden Manson, bu dünyada gerçek bir etki yaratmak için mi bilinmez Nine Inch Nails ile çıktığı turnenin Dallas ayağında baterist Sara Lee çalmaya devam ederken baterisini yaktı. Tabii bu ilk kundakçılık vakası olmayacaktı. Bir dahaki hedefi John Stewart Show’un dekoruydu. Ve binada kalışı dekorun yanışı kadar uzun sürmedi.

Colorado cehennemi


Grup, Smells Like Children albümünü çıkardığında bir patlama yaşadı. Listeleri altüst eden bu albümü kıyamet gününden kaydedip zaman geri yolladıklarını açıklayan Manson sevenlerini bu yalana çoktan inandırmıştı. The Last Tour On Earth konser albümünü yayınladıklarında beklemedikleri bir olayla karşı karşıya kalacaklardı. Rock is Dead turnesine başlamışken, iki hayranlarının sınıf arkadaşları ve öğretmenlerini katletmesinin ardından çıkan kaos ortamı onları katıldıkları OzzyFest’in Colorado ayağında açılan mahkemeyle bekliyordu. Ancak beklenilenin aksine Manson’lar hakkındaki dava düştü ve nispet yaparcasına kapalı gişe bir konsere çıktılar.

Planlar değişiyor


Yaşanılan üzücü olaylardan ve kamuoyu tepkisinden dolayı tarzlarını yumuşatma kararı alan grup gün geçtikçe Marilyn Manson çevresinde dönmeye başladı. İğneleyici demeçler, ‘Manson kıyamet gününden bildiriyor’ tarzı hayranlarını mutlu etse de grup elemanlarının sürekli sirkülasyonu, yaşadığı ilişkiler ile Manson yavaş yavaş eski hızını kaybediyordu. Bu sıralarda Manson ve grubu Matrix sountrack’i için yaptığı Rock is Dead parçası ile gündeme tekrar geldi. Eski sevgilisi Rose McGoven’ın da filmde yer alması popüler kültürün ilgi alanıydı ve hayranları bu durumdan hoşnut kalmadı. Ancak kimse Manson’ı yolundan da alıkoyamadı.

Şarkı da söyler kitap da yazar


Gazetecilik yapmış, ve şarkı sözü yazmış bir yıldız olarak kitap çıkarmak onun da hakkıydı. Bu yüzden üzerinde uzun süre çalıştığı otobiyografisi olan The Long Hard Road Out of Hell -ki hayat hikayesinin yanında kendi dizaynları da kitabın içerisinde yer almakta- basında yayılan dedikoduların aksine dinleyenleri kadar nefret edenlerden de çok ilgi gördü.

Hakkında bilinmesi gerekenler

• 1989 yılında Marilyn Manson and the Spooky Kids adıyla Florida’da kuruldu. Marilyn adı Marilyn Monroe’dan, Manson ise Roman Polanski’nin eşini öldüren seri katil Charles Manson’dan alındı.
• Yerel bir ödül olan Slammy’i defalarca evindeki raflara koyma şerefine nail oldu.
• İnternet daha ülkemizde yaygınlaşmadan 1994’te Marilyn Manson’ın yüzlerce fan sitesi yapılmıştı.
• Manson ve ekibinin Smells Like Children albümünün olaylı turnesi tam beş ay sürdü.Grup elemanları ve Manson ağır solunum yolu rahatsızlıklarından dolayı oksijen çadırında sahneye cıktı. Manson’ın ağır bronşiti yüzünden turnenin son birkaç konseri de iptal oldu.
• Mechanical Animals albümünde canlanan Manson karakteri Omega ismi ile hayranlarının katkılarıyla günümüzdeki orijinal ve kimilerine göre radikal halini aldı.
• Colorado'da Manson hayranı Dylan Klebold ve Eric Harris’in 12 sınıf arkadaşını ve bir öğretmeni öldürdü. Manson’ın kariyeri boyunca başına gelen en gerçek ölümü gözler önüne serdi.
• 1999 tarihli Holy Wood albümü ile birlikte Manson ve grubu gerek diğer müzik gruplarından gerekse kamuoyundan tehditler almaya başladı. Kendi yaptığı albüm kapağı yasaklandı.
• Yaşanan katliamdan sonra grubun çehresi bir nevi yumuşamaya başladı.
• Manson, striptizci Dita VonTeese ile hiç de insan üstü olmayan bir ilişkiye başladı ve bu hikayeleri Mart 2005’te evlenmeleri ile mutlu sona bağlandı.




Asparagasları

• Grup üyesi Glean Danzing’in turne otobüs şoförü ile homoseksüel ilişki içerisinde olduğu.
• 1996’nın Halloween şovunda Marilyn Manson’un intihar edeceği.
• 4 kaburgasını kendi seksüel fantezileri için aldırdığı.


• 30’una gelmeden uyuşturucudan öleceği.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.