Kite Surf Türkiye Şampiyonası

Kite Surf Türkiye Şampiyonası

17 Ağustos 2007 Cuma 15:30Kite Surf Türkiye Şampiyonası üçüncü ayak yarışları 30 Ağustos-02 Eylül 2007 tarihleri arasında Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Kite Surf Türkiye Şampiyonası üçüncü ayak yarışları 30 Ağustos-02 Eylül 2007 tarihleri arasında Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak.

Geçtiğimiz hafta Uluslararası Belcekız Havaoyunları'yla renklenen Fethiye, şimdi de deniz oyunlarına ev sahipliği yapacak. Birinci ayağı Muğla Gökova, ikinci Ayağı İzmir Alaçatı'da yapılan Türkiye Kite Surf Şampiyonası'nın final ayağı Fethiye Koacaçalış Plajında gerçekleştirilecek. Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği şampiyona 30 Ağustos'ta başlayacak. Ülkenin önde gelen 25 sporcusunun katılacağı final yarışları 4 gün sürecek.

 

Bayanlar ve erkekler olmak üzere, Free Style (Serbest Stil Dalı), Speed Cross (Hız Dalı) ve Hang Time (Yüksek Atlama Dalı) olmak üzere 3 ayrı kategoriden oluşan yarışlar sonrasında 2007 yılı Türkiye Kitesurf şampiyonları belirlenecek. Fethiye'nin ilk iki şampiyonada birinci geldiğini belirten Fethiye Sörf Merkezi yetkililerinden ve Kite Surf sporcusu Yener Akyurt, bu başarının finalleri Fethiye'ye taşıdığını aktardı.

 

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş'ı ziyaret ederek şampiyona hakkında bilgilendirme yapan Akyurt, şampiyona ayrıntıları ile ilgili açıklama yaptı. Fethiye Kocaçalış Mevkiinin Türkiye'de sörf ve Kite Surf yapmaya en uygun yerler arasında yer aldığının altını çizen Aykurt, Türkiye'de bu sporla ilgilenen 100-150 sporcunun bulunduğunu vurguladı. Kocaçalış'ta yapılacak yarışmalara kendisi dahil 25 sporcunun katılacağını sözlerine ekleyen Yener Aykurt, bu spora başlamak için eğitim alınması gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu: "Bir taraftan paraşütü tutarken, diğer taraftan ayaklarınızın altındaki sörf tahtasıyla su üzerinde yapılan Kite Surf sporu, Türkiye'de yeni yeni gelişiyor. Kite Surf, özellikle 10-15 yaşındaki çocukların çok rahat öğrenebileceği bir spor. Türkiye Kitesurf Şampiyonası'nın birinci ve ikinci ayaklarında speed cross kategorisinde birinci, serbest stilde ise üçüncü oldum.''

 

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş ise şehirde yapılan her etkinliğin turizm ve tanıtım açısından büyük fayda sağladığını belirterek, "Kite Surf şampiyonasını burada yaparak turizm çeşitliliği açısından yeni bir alan oluşturmuş olacağız." diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.