Kitap fuarının sürprizleri

Kitap fuarının sürprizleri

Evet tüm yayın dünyasının, yazarların ve en çok da kitapseverlerin yıllık büyük buluşması başlıyor.

Evet tüm yayın dünyasının, yazarların ve en çok da kitapseverlerin yıllık büyük buluşması başlıyor: İstanbul Kitap Fuarı. Bu yıl 27 Ekim-4 Kasım 2007 tarihleri arasında 26. kez gerçekleşecek

fuar, beş yıldır olduğu gibi yine Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar Merkezi'nde. TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen fuarın bu yılki teması 'Akdeniz'de Edebiyat; Edebiyat'ta Akdeniz'. 26. İstanbul Kitap Fuarı'nın onur yazarı ise özellikle Türk tiyatrosuna yaptığı yazınsal katkılarla, çok renkli kişiliği ve eşsiz araştırmalarıyla tanınan Metin And.
Fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da sayısız panel, söyleşi, toplantı,
ödül töreni, sergi düzenleniyor. 200'ün üzerinde etkinliğe, yüzlerce yazar ve sanatçı katılacak. 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu fuarın dev salonlarında standlar kurup kitaplarını tanıtacak, tabii her zaman olduğu gibi yine yüzde 20 indirimli olarak bu kitaplar meraklı okurlarla buluşacak. Etkinlikler özellikle, Akdeniz teması çerçevesinde yurtdışından konuk yazarların katılımıyla gerçekleşecek. Deniz Edebiyatı, Akdeniz'de Modernite, Akdeniz Kültüründe Kadın Olmak, Akdeniz Mutfağı üzerine yapılacak olan paneller ve dia gösterileri en göze çarpanları.

Fuarın sürprizleri
26. İstanbul Kitap Fuarı'nda bu yıl uluslararası katılım daha da hareketlenmiş gibi görünüyor. Fuarın en büyük sürprizi Kore ve Çin.
Uzakdoğu'nun bu iki büyük ülkesi bu sene ilk kez fuara katılacak. Kore, Kore edebiyatı üzerine eserleri Türkçeye çevrilmiş Koreli yazarların katılımıyla bir panel düzenleyecek. Çin ise bir adım daha ileri gidiyor ve fuarda bir stand açıyor.
Çin standının açılışını 27 Ekim Cumartesi günü Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Çin Büyükelçisi Sun Guoxiang birlikte yapacak. Çin, İngilizceye çevirilmiş Çince kitapların Türkçe basılması konusunda gelişme kaydedebilmek için fuara bizzat katılıyor. Fuarın yabancı katılımcıları arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, İtalya, İsveç, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere, Letonya, Romanya ve Küba'dan yayıncılar ve yayıncılar birliği temsilcileri de var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.