Kimse elimi sıkmadı diye tutuklanmaz

Kimse elimi sıkmadı diye tutuklanmaz

'Bu kadar büyük tesadüf mü olur?' diyen Bakan Akdağ MHP'yi eleştirdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Olur ilçesinde kendisine hakaret eden kişinin Kırıkkaleli olduğunu belirterek,''Unutmayalım ki MHP'nin eski sağlık bakanı da Kırıkkaleli. Bu kadar büyük bir tesadüf olur mu?'' dedi.
     

Seçim çalışmaları için Erzurum'da bulunan Bakan Akdağ, Ilıca ilçesinde partisinin seçim ve irtibat bürosunda yaptığı konuşmada, Olur'da kendisine hakaret edenlerin tüm Türk milletine hakaret ettiğini savundu.
     

Hakaret olayını toplumun birlik ve beraberliğinin bozulmaması için hiçbir yerde dile getirmediklerini ifade eden Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
     

''Kırıkkale'den gelmiş bir vatandaş, Olur'da bize ağır bir hakarette bulundu. Unutmayalım ki MHP'nin eski sağlık bakanı da Kırıkkaleli. Bu kadar büyük bir tesadüf olur mu? Hem böyle ahlaksızca bir hakareti yaptırdılar, şimdi de arkasında duruyorlar. Madem bu hakareti yaptırdın, bari sakla. Bunu hiç gündeme getirmedik ve konuşmadık. İnsanın azıcık yüzü kızarır. Ancak bunlar daha sonra bu olayı kendilerinin yandaşı olan gazetelere manşet yaptırdılar. Neymiş 'Sağlık Bakanı Erzurum'da bir genci elini sıkmadı diye tutuklatmış.' Buna gülerler. Bir cumhuriyet savcısı, bir kimse bir kimsenin elini sıkmadı diye içeri atar mı? Şimdi hem böyle bir hatayı yapacaksın, ondan sonra da haklıymış gibi hareket edeceksin. Böyle şey olmaz.''
     
     ''BAHÇELİ, YÜCE DUYGULARI İSTİSMAR EDİYOR''
     

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin milletin yüce duygularını istismar ederek siyaset yaptığını savunan Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
     

 ''Sizden oy isteyenlerden karnelerini göstermelerini isteyin. MHP adayları gelip oy istediğinde ise onlara '3.5 sene ip mi bulamamıştınız da terör örgütü elebaşını asmadınız?' diye sorun. Unutmayalım, idam etmedikleri gibi idam cezasını kaldıran da Bahçeli ve koalisyon ortaklarıdır. Ancak şimdi hesap geri döndü. Baktılar bu konu kendilerine büyük zarar verdi şimdi de Başbakanımız başta olmak üzere AK Partili arkadaşlarımıza akla hayale gelmedik iftiralarda bulunuyorlar. Bunları milletime şikayet ediyorum. 22 Temmuzda milletim bunlara sandıkta cezalarını verecektir.'' Bakan Akdağ, 1999-2002 arasında MHP'nin bayındırlık ve iskan bakanı olarak görev yapan Koray Aydın'ın Yüce Divan'da 240 yıl hapis cezasıyla yargılandığını anımsatarak, ''Sayın Bahçeli, önce gel bayındırlık bakanının hesabını ver de sonra halktan oy iste'' diye konuştu.
     

DHA/habertürk

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.