Kilit Tanık Barda Çıktı

Kilit Tanık Barda Çıktı

Üniversite mezunu Barış Dönmez’in Beyoğlu’ndaki bir barda boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili davanın 10 aydır mahkeme kararıyla aranan kilit tanığı kadın, Nişantaşı’ndaki bir barın çıkışında gözaltına alındı.

BİLGİ Üniversitesi mezunu Barış Dönmez’in (26) Beyoğlu’ndaki bir barda boğazı kesilerek öldürülmesi olayında adı ’kavgaya neden olan kadın’ olarak geçen Ecem Aysun Kocatürk konuşursa cinayet aydınlanacak. 10 aydır mahkeme kararıyla aranan Kocatürk’ün, sunucu Ece Erken’e benzerliğini kullanıp bir taksiciyi dolandırdığı iddia edilmişti.

Boğazına kırık şişe


Davaya konu cinayet 10 Nisan 2004 tarihinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte Beyoğlu’ndaki Academi 14 adlı bara eğlenmeye giden Barış Dönmez, çıkan bir tartışma sırasında kırılan bir içki şişesi boğazına saplanarak öldürüldü. Haklarında dava açılan İbrahim Biberoğlu ve Ömer Faruk Saral, 8 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi. Cinayetin ardındaki sır perdesi, olay anında çevrede onlarca kişinin bulunmasına rağmen tanık çıkmadığı için aralanamadı. İki sanık bir bar görevlisinin ifadesi üzerine gözaltına alınıp tutuklandı. O tarihte ifadesi alınan Aysun Ecem Kocatürk, "Ben bir şey görmedim" demişti. Olaydan 6 gün sonra polisi arayan kimliği belirsiz bir kadın, cinayeti Barış’ın arkadaşlarından birinin işlediğini, "Ecem" adlı kişinin de olayı bildiğini ama gerçeği sakladığını iddia etti. Mahkemenin dinlenmesine karar verdiği Kocatürk 2.5 yıl duruşmalara gelmedi. Ekim ayında mahkeme, Kocatürk’ün polis marifetiyle getirilmesine karar verdi. Genç kadının adı bu arada bir başka bar kavgasına karıştı. Süzer Plaza’daki Red Room barda 29 Nisan 2005’te, Serim Penso ile arkadaşları Yalçın Sisa ve Alp Yalçın, masa tartışması sonunda bacaklarından vuruldu. Saldırganın yanındaki kızlardan birinin Kocatürk olduğu iddia edildi.

Yine bardan çıktı

Kocatürk, 20 gün önce bu kez Nişantaşı’ndaki bir bar çıkışı polis kontrolüne takıldı. Kimlik kontrolünde arandığı ortaya çıkan Kocatürk gözaltına alınarak savcılığa çıkarıldı. Genç kadın, bulunması muhtemel tüm adresleri ve telefonları kayıt altına alındıktan sonra, 28 Eylül’de görülecek duruşmaya katılması ihtarıyla bırakıldı.

Geceye davetliydi

Barış Dönmez’in (solda) öldürülmesi olayında iddialara göre Ecem Aysun Kocatürk, cinayet sanığı İbrahim Biberoğlu ile birlikteydi ve Barış, asker eğlencesine kendisini de çağırmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.