Kılıçdaroğlu Karaoğlan modelini CHP'ye taşıyor

Kılıçdaroğlu Karaoğlan modelini CHP'ye taşıyor

Kılıçdaroğlu, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in çalışma modelini partiye ve yönetime taşımaya hazırlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in çalışma modelini partiye ve yönetime taşımaya hazırlanıyor. Yolsuzluk ve yoksulluk üzerine yeni dönemi inşa edecek olan Kılıçdaroğlu, icraatlarda da Ecevit’den esinlenecek.

Kılıçdaroğlu ile halka daha yakın bir politika izleyen CHP’de, önümüzdeki günlerde “Gölge Kabine” açıklanacak. Grup yönetiminin kesinleşmesiyle birlikte kurulacak olan “Gölge Kabine” ile hükümet yakın markaja alınacak. Kılıçdaroğlu, Gölge Kabinesinde de Ecevit’in sistemiyle çalışacak. Ecevit’in “Ulusal Uzmanlar Grubu” adını verdiği çalışma grubunun benzer bir çalışma sistemi CHP’de de geçerli olacak.

CHP’deki “Gölge kabine” üyesi, ilgili bakanın icraatlarını takip ederken, alternatif çözüm önerileri de üretecek. Akademik çevrelerden, düşünce kuruluşu yöneticilerinden, emekli diplomatlardan, işçi-işveren sendika-dernek temsilcilerinden ve bürokratlardan da destek alınacak. Gölge bakan hazırlayacağı raporlar, araştırmalar ve brifing notlarıyla Genel başkanı bilgilendirecek. Genel Başkan, her hafta ilgili konunun uzmanlarıyla bir araya gelecek.

Baykal döneminde Çarşamba günleri yapılan MYK toplantısını Pazartesi gününe alan Kılıçdaroğlu, MYK toplantılarına Grup Başkanvekillerinin de katılımını sağladı. Böylelikle, Salı günkü grup toplantısında yapacağı konuşmanın ana çerçevesini ekibiyle birlikte belirlemeye başladı. Özellikle yolsuzluk konularındaki dosyalara önem veren Kılıçdaroğlu, milletvekili ve PM üyelerini de büyük küçük ayrımı yapmadan yolsuzluk iddiaları konusundaki ihbarları takip etmeleri konusunda da uyardı.

Bu arada, CHP’nin halef-selef liderleri Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın Ankara dışındaki ilk buluşmaları Baykal’ın memleketi Antalya’da olacak. Aleviliğin en önemli inanç önderlerinden Abdal Musa’nın Antalya-Elmalı Tekke Köyünde hafta sonunda yapılacak şenliğe katılacak olan Kılıçdaroğlu, 25 Haziran’da Antalya’da olacak. CHP eski Genel Başkanı Baykal’ın her yıl katıldığı şenlikte Kılıçdaroğlu’na eşlik etmesi beklenirken, Kılıçdaroğlu Antalya’nın Alanya, Kemer ve Manavgat ilçelerini de ziyaret edecek.

Kaynak:Habercem


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.