Kılıçdaroğlu İstanbul`da düello çağrısı yaptı

Kılıçdaroğlu İstanbul`da düello çağrısı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul, Çağlayan meydanında yapılan mitingte konuştu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye, İstanbul ile gurur duyacak. İstanbul, haramilerin iktidarını alaşağı edecek, bunu biliyorum" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, siz türbanı da engellediniz. Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız. Görecek Sayın Başbakan. O yapmadı, biz yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendilerinden önceki iktidarın yaptıklarını halka anlatacağını yalnız 12 Eylül'de yapılacak referandum beklediğini söyledi. Erdoğan 'affa geçit yok' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel afla ilgili sözleri konusunda, "AK Parti sana orada bir gıdım su içirmez, su. Neyi çıkarıyorsun sen. Bayrağımız kırmızı rengini nereden alıyor biliyor musun? O şehitlerimizin kanından alıyor. Sen, nereden aldın o yetkiyi de kalkıp böyle bir genel aftan bahsediyorsun. Kim veriyor sana bu yetkiyi?" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisince Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Dünyanın son yüzyılın en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadığını, en büyük bankaların battığını hatırlatan Erdoğan, kriz döneminde Türkiye'de bir tane bile banka batmadığını ancak üçlü koalisyon döneminde batan 21 bankanın borçlarını kendilerinin ödediklerini belirtti.

Ekonomi gazetelerinin, krizin "Türkiye'yi teğet bile geçmedi" dediğini, finans sektörünün, sanayinin çok ciddi paralar kazandığını yazdıklarını ifade eden Erdoğan, ekonomik krizde bir tane bile bankanın batmadığını söyledi. Erdoğan, "Öyleyse, ey benim MHP'li kardeşim, sizin bu gönül verdiğiniz kişilerin durumu bu. Ne olur aldanmayın. Gelin gerçeklere sahip çıkalım. Şu ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyalım. Biz bu millete efendi olmak için bu yola çıkmadık, biz bu milletin hizmetkarı olmak için bu yola çıktık. Bizim farkımız bu" diye konuştu.

"SEN NEYİN GENEL AFFINI ÇIKARIYORSUN?"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "genel af çıkaracağız" yönündeki sözlerini hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Biz ne yapmak istiyoruz, peki muhalefet ne yapmak istiyor. Bunların anlattıklarında bu değişiklik yapmak istediğimiz Anayasa ile ilgili bir şey duydunuz mu? Ben yine özellikle şunu hatırlatmak istiyorum. Allah aşkına, Tunceli'ye gidiyor anamuhalefet partisinin Genel Başkanı, diyor ki 'Genel af çıkaracağız'. Bir defa anamuhalefetin Genel Başkanı sen bu yetkiyi nereden aldın? Sen genel af çıkarma yetkisini nereden aldın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Biz parlamentonun yüzde 65'ne sahip olan AK Parti sana orada bir gıdım su içirmez su. Neyi çıkarıyorsun sen?

Biz şununla büyüdük: 'Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Sen neyin genel affını çıkarıyorsun? Bayrağımız kırmızı rengini nereden alıyor biliyor musun? O şehitlerimizin kanından alıyor. Sen, nereden aldın o yetkiyi de kalkıp böyle bir genel aftan bahsediyorsun. Kim veriyor sana bu yetkiyi? İşte MHP'li kardeşlerim şu anda kiminle ortaklık yaptığınızı anlıyor musunuz? Kiminle birlikte yola yürüdüğünüzü görüyor musunuz? Bu Anayasa değişikliğinin içerisinde bunlar var mı? Nereden çıktı bu? Çıkmış. Diyor ki 'Silopi'de olanlara hayır.' Ey benim MHP'li kardeşim, Silopi'de olan olayla bu Anayasa değişikliği maddelerinin yakından uzaktan alakası var mı? Bir tane madde mi var? Hedef saptırıyorlar ve şunu da söylüyorlar: 'Silopi'nin yolunu kesmek, bir başka Silopi yaşamamak için hayır.' Ne alakası var. Bu Anayasa değişikliğinin içinde böyle bir madde mi var? Gel seninle bunu konuşalım. Zaten 14 gün 14 gece Meclis'te Anayasa'yı konuşmadınız, başka şeyler konuştunuz. Hayatınız zaten bu. 3,5 sene bu ülkeyi yönetemediniz ve bırakıp kaçtınız. Neden? Çünkü bu bir ehliyet meselesi, liyakat meselesi. Şimdi de kalkıp, geliyorsunuz, Anayasa'yı konuşmuyor, başka şeyler konuşuyorsunuz. Gelin Anayasa'yı konuşalım."

"BU TÜR OYUNLARA GELENLERİ LÜTFEN UYARIN"

"Genel affı çıkaralım" diyen zihniyetle MHP'nin yönetici zihniyetinin aynı olduğunu söyleyen Erdoğan, teröristbaşının idam edilmeyeceğinin altında üç kişinin imzası olduğunu belirtti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Ecevit, Sayın Bahçeli, Sayın Yılmaz, söz verdiniz. Televizyonlarda kendi sesinden de dinliyoruz. Ecevit, 'AİHM'e, şuraya, buraya sözlerimiz var. Dolayısıyla sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz' diyor. Sonra da Sayın Bahçeli'ye soruyorlar. Verdiği cevap şu: 'Sayın Başbakan gerekli açıklamaları yaptı. Daha başka söyleyeceğim bir şey yok.' Ondan sonra geliyorsun bize bedel ödetmeye kalkıyorsun. Asla... Bizim kitabımızda böyle bir şey yok. Terörist başının affı diye bir şey yok. Bizim iktidarımızda da böyle bir şey asla ve asla olmayacaktır. Size böyle bir fırsat düşmez ya ama biz de böyle bir şey yok. Bu tür oyunlara gelenleri lütfen uyarın. Çünkü bunu maalesef yalan yanlış yazıyorlar ve bunu da partilerinin önüne asmak suretiyle iftara kampanyaları yürütüyorlar. Bunlar müfteridir ve karakterlerinin gereğini yapıyorlar. Bunlar 12 Eylül zindanlarında inim inim inletilen, idama gönderilen ülkücü arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi bile 'uşak, zavallı' diye nitelendirecek kadar onlardan kopuktur."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.