Kıbrıs Bafra'da Artemis Oteli açlıyor

Kıbrıs Bafra'da Artemis Oteli açlıyor

KKTC'nin Bafra bölgesinde Kaya Holding tarafından inşa edilen Artemis Oteli, 2 Haziran’da Ajda Pekkan’ın vereceği konserle kapılarını açıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Gazimagusa'nın Bafra bölgesinde Kaya Holding tarafından inşa edilen Artemis Oteli, 2 Haziran’da Ajda Pekkan’ın vereceği konserle  kapılarını açıyor.


Dünyanın Yedi Harikası Artemis'in bire bir ölçüsünde inşa edilen 5 yıldızlı otel, 2 bin 200 yatak kapasitesi ile adanın en büyük oteli konumunda. Otel, bu hacmiyle KKTC'nin yatak kapasitesini tek başına yüzde 16 artırıyor.


Artemis Oteli'nin tanıtım toplantısında konuşan Kaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kaya, otelin KKTC'de ilk, yüzde 100 yerli sermayeli ve en büyük turistik tesis yatırımı olduğunu söyledi. Tesis için 120 milyon YTL'yi aşan yatırım yapıldığını ve bunun yüzde 80'ini öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kaya, 'Bununla beraber otelimizin Girne bölgesinde toplanan otellere alternatif olarak yeni bir turizm bölgesi olan Bafra'da inşa edilmiş olması da Kıbrıs'ta bir ilktir. Bu bölge 1974'ten beri adada açılmış tek yeni turizm destinasyonudur.' dedi. Kaya, tabii güzelliklerin göz önüne alınması halinde söz konusu bölgenin sadece Kıbrıs'ta değil tüm Akdeniz çanağında yıldız olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. 'Kaya Artemis, dünyada, benzer rakipleriyle boy ölçüşebilecek düzeydedir.' diyen Kaya, 'Biz yeni bir bölgede, otel ve eğlence merkezinin ilk temellerini atmış olduk. İnanıyoruz ki, bölgede çok hızlı büyüme olacak. Tesis, Kıbrıs ekonomisine, özellikle istihdam ve ticaret alanlarında büyük katkı sağlayacak.' şeklinde konuştu. Kaya, öncelikli hedef kitlelerinin Kıbrıs ve Türkiye olduğunu, İsrail'le bağlantıları bulunduğunu belirterek, Tel Aviv-Adana-Ercan Havaalanı üzerinden tesislerine turist getirmek istediklerini söyledi. Kaya Artemis İcra Kurulu Başkanı Sami Türkay da, Kıbrıslı Rumlara kardeş eli uzattıklarını, onları tesislerinde gerek toplantı gerekse tatil amaçlı ağırlamaktan büyük keyif alacaklarını söyledi. 5 yıldızlı konsept otel özelliği taşıyan Kaya Artemis kompleksinde 726 oda, SPA, güzellik salonları, çocuklar için tasarlanmış eğlence ve oyun alanları, futbol sahaları, alışveriş merkezleri, yüzme havuzları, 5 ayrı toplantı salonu, casino, balo salonu ve ailesiyle kalmak isteyenler için villalardan oluşan bir tatil köyü ile araçlar için geniş bir otopark yer alıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.