Keskin: “Şişli halkı Erfal’in tamamen kapatılmasından endişe duyuyor”

Keskin: “Şişli halkı Erfal’in tamamen kapatılmasından endişe duyuyor”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Etfal Dayanışması’nın Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde yaptığı basın açıklamasına destek verdi.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin katıldığı Şişli Etfal Dayanışması'nın basın açıklamasında; “Şişli Etfal’in geleceği hakkında karar vericilerin, halkın talep ve beklentilerine gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” diyerek açıklamasına devam etti.

“ŞİŞLİ HALKI BÜYÜK ENDİŞE DUYMAKTADIR”

Şişli halkı, 122 yıllık sağlık güvencelerinin ellerinden alınmasından, Şişli Etfal’in tamamen kapatılmasından veya tam teşekküllü olarak yerine dönemeyecek olmasından büyük endişe duymaktadır.

“MECLİSTEN YENİDEN YAPILMASI OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ”

Şişli Belediye Meclisi’nin 5 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde yeniden yapılması yönündeki talebin, oy çokluğu ile kabul edildi.

Şişli ilçesinin ve çevre ilçelerin en önemli sağlık kurumlarının başında gelen Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin binalarının, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bir süre önce boşaltılmaya başlandı.

“122 YILLIK SAĞLIK GÜVENCESİ”

Hastanenin boşaltılmasından sonra Şişli Etfal’in arazisinde ne yapılacağına, hastanenin eski yerine dönüp dönmeyeceğine dair kamuoyuna herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Şişli halkı, 122 yıllık sağlık güvencelerinin ellerinden alınmasından, Şişli Etfal’in tamamen kapatılmasından veya tam teşekküllü olarak yerine dönemeyecek olmasından büyük endişe duymaktadır.

Şişli Etfal’in kapanması, çevresindeki ekonomik hayatı da olumsuz etkileyecektir. Şişli Etfal Hastanesi hepimizin hastanesi ve sağlık güvencesidir.

Şişli Etfal’in yeniden inşa edilerek yerinde kalmasına ve tam teşekküllü olarak faaliyetine devam etmesine yönelik halkın haklı taleplerinin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ve Şişli halkına duyuruyoruz. Şişli Belediyesi olarak yasaların bize verdiği haklar çerçevesinde sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.