Keskin, resmi meclis öncesi, meclis üyeleriyle oğlan üstü toplantı yaptı

Keskin, resmi meclis öncesi, meclis üyeleriyle oğlan üstü toplantı yaptı

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, yarın yapılacak olan ilk resmi meclis toplantısı öncesinde, Şişli Belediyesi meclis üyeleriyle olağan üstü toplantı yaptı.

Muammer Keskin, Şişli Belediye Meclisi’ni, yarın saat 16.00’da ilk resmi meclis toplantısını gerçekleştirecek.

KESKİN, MECLİS ÜYELERİNİN BEKLENTİLERİNİ SORDU

Keksin, Şişli Belediye Meclis Üyeleri’ne, komisyonlarda bir istek ve beklentilerinin olup olmadığını sordu. Meclis üyeleri yetkiyi Muammer Keskin’e verdiler. Keskin’de, kime ne görevler vereceğinii yarına kadar bir takım çalışmalar yapıp, karar vereceğini söyledi.

MECLİS BAŞKAN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLECEK

Şişli Belediye’sinde meclis başkanı, komisyonlar ve encümen üyeleri seçimi yapılacak.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in, Şişli’de yapacağı hizmetlerde ki, denetim ve onay mercii olan, mecliste kritik komisyonların olduğu komisyon seçimleri yapılacak.

İŞTE BELEDİYEDEKİ KOMİSYONLAR

Şişli Belediyesi’nde; İmar, bütçe, hukuk, harita ve trafik, tarife ve ticaret, sağlık, gençlik ve spor ve kadın komisyonları bulunmaktadır.

Şişli Belediyesi'nde yapılacak tüm faaliyetler, müdürlükler tarafından, mecliste oluşacak komisyonlara havalesi yapılıyor. Bu komisyonlarda alınan kararlar meclise havale ediliyor. Sonra da mecliste onaylanan kararlar ugylamaya geçiyor.

O yüzden bu komisyon üyeleri Muammer Keskin için önem arz ediyor.

BELEDİYENİN CAN DAMARI ENCÜMEN

Bu komisyonlara ilave olacakta Şişli Belediyesi’nin can damarlarından biri olan encümen üyeleri seçimi yapılacak. Şişli Belediyesi encümeni, Şişli Belediye Başkanı için en önemli birimlerden biri durumundadır. Belediyenin en hassa birimlerinden biridir.

Encümen, Muammer Keskin'in en hassa birimi olacaktır.

HER KOMİSYONA BEŞ ÜYE SEÇİLECEK

Komisyonlarda toplam 5 üye seçilecek. Bunlardan 4’ü CHP’li meclis üyelerinden, 1 üyeyi de muhalefet meclis üyelerinden seçilecek.

ENCÜMENE; 3 MECLİSTEN SEÇİLECEK, 4 MEMUR ATANACAK

Encümen üyeleri de 3 meclis üyesi ve 4 memurdan seçilecek. Bu meclis üyelerinin tamamı da CHP’li meclis üyelerinden oluşacak.

MECLİS BAŞKANI MERAK EDİLİYOR

Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri'nin başına geçecek ve meclis üyelerinin istek ve beklentilerinin alınıp yönetileceği; Şişli Belediyesi 1’nci Meclis Başkanvekili, 2’nci Meclis Başkanvekili ve divan katilleri seçimleri yapılacak.

ONAY VE YETKİ VERECEK ÜYELER

Bu komisyonlar, Muammer Keskin’in çalışmalarında denetleme ve onay mercii görevlerini yerine getirmiş olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.