Keskin ilk kentsel dönüşüm işine rant bölgesi Nişantaşı’ndan başlıyor!

Keskin ilk kentsel dönüşüm işine rant bölgesi Nişantaşı’ndan başlıyor!

Belediye başkanı olmadan önce Şişli Nişantaşı’ndan ibaret değil diyen Muammer Keskin, başkan olduktan sonra yine ters köşe yaparak, Şişli’deki ilk kentsel dönüşüm işine, rant bölgesi ve Şişli'nin en lüks semti olan Nişantaşı’ndan başlıyor.

KESKİN, TERS KÖŞE YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Muammer Keskin, kentsel dönüşüm için başkan olmadan önce de başkan olduktan sonra da, üç mahalleye de ayrı ayrı ilk kentsel dönüşümü başlatacağı mahalle olacağını söylemişti.

Keskin’in ilk olarak Kuştepe Mahallesi’nde kentsel dönüşümün başlayacağının sözünü vermişti. Keskin sonra döndü İzzetpa Mahallesi’ne. Daha sonra da döndü Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ne.

KESKİN, ŞİŞLİ NİŞANTAŞI’NDAN İBARET DEĞİL DERDİ

Muammer Keskin, yine her zaman olduğu gibi ters köşe yaptı. Şişli Nişantaşı’ndan ibaret değil diyen Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra tüm yatırım ve planlamaları rantın bol olduğu ve Şişli'nin en lüks semti olan Nişantaşı’na yapmaya başladı.

Keskin, şimdi de ilk kentsel dönüşüm işine Nişantaşı’ndan yapmaya başlıyor. Nişantaşı’ndaki bu kentsel dönüşüm işine Keskin bu sefer kendine yakın ekibini de dahil ediyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME İLK KUŞTEPE’DEN BAŞLAYACAKTI

Muammer Keskin, başkan olmadan önce gecekonduların olduğu Kuştepe Mahallesi’ne gitmişti. Keskin, ilk kentsel dönüşümü Kuştepe’den başlayacağının sözünü vermişti.

Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra yine ilk gittiği mahalle Kuştepe olmuştu. Başkan olduktan sonra ben sözümü tutarım diyerek ilk kentsel dönüşümü Kuştepe’den başlatacağının sözünü tekrar vermişti.

KESKİN, KUŞTEPE İÇİN GECELERİ UYUYAMIYORDU

O dönemler Muammer Keskin, çıktığı televizyon programlarında Kuştepe’de 20 metrekarelik bir odada 5 kişinin kaldığını, vicdanın sızladığını, geceleri de uyuyamadığını söylüyordu. Bu nedenle de ilk kentsel dönüşümü Kuştepe’den başlatacağını söylemekteydi.

Muammer Keskin belediye başkanlığına adapte oldukça ve zaman da ilerledikçe geceleri uyuyamadığı Kuştepe’yi ve kentsel dönüşümü artık konuşmaz oldu.

KESKİN SONRA, İZZETPAŞA’YA DÖNDÜ

Aradan geçen zaman içerisinde Muammer Keskin’in ilk kentsel dönüşümü başlatacağı mahalle İzzetpaşa olduğunun sözünü vermeye başladı. Ayrıca, İzzetpaşa Mahallesi’nde bir de tapu sorunu yaşanıyordu. Ama bir türlü de çözülemiyordu.

İzzetpaşa mahalle sakinleri bu sorunları uzaması ve belediyede de muhatap bulamamalarından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şişli Belediyesi’ne Gönen Orhan’ın Komşu Masa’sı açılış törenine geldiğinde bir eylem yaptılar.

Muammer Keskin, bu eylem sonrasında, kibri ve kini nedeniyle kentsel dönüşüm için adeta İzzetpaşa Mahallesi’ni cezalandırdı. Bu sefer İzzetpaşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü de konuşmaz oldu.

KESKİN’İN ROTASI MAHMUT ŞEVKET PAŞA’YA DÖNDÜ

Sonra Muammer Keskin, döndü Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ne, ilk kentsel dönüşümü Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde başlayacağının sözünü vermeye başladı. Mahmut Şevket Paşa sakinleri Keskin’in verdiği ilk kentsel dönüşüm sözünün takipçisi olmaya başladı. 

GÖSTERMELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILDI

Kurt siyasetçi olan Muammer Keskin, baktı ki olmayacak, söz verdiği mahallelerde bir ayaklanma olmasın diye her üç mahallede de kentsel dönüşüm ofisleri açtı. Ama bu ofisler şimdiye kadar göstermelik ve gaz alma ofisleri olmaktan öte gitmedi.

NİŞANTAŞI’NDAKİ DÖNÜŞÜM İÇİN SON ANLAŞMALAR YAPILIYOR

Türkiye’nin en değerli, en pahalı, en lüks ve rantı da en yüksek olan Nişantaşı’na gelince, Keskin bu sefer döndü ilk kentsel dönüşümü işini Nişantaşı’ndan başlatmaya.

Gazetemize gelen istihbaratlarda, Muammer Kesin ve ekibinin ilk kentsel dönüşüm işinin Nişantaşı’ndan başlaması için son hızla çalışmalar yapıldığı ve görüşmelerde de son noktaya geldiklerini yönünde.

AN İTİBARİYLE ALINACAK FAZLALIKLAR KONUŞULUYOR

Şişli Belediyesi içerisinde, Nişantaşı’ndaki kentsel dönüşüm için Muammer Keskin ve yakın ekibinin hangi görev ve işleri alacağı dahi belirlenmiş durumda. An itibari ile Nişantaşı’ndaki kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan fazlalıkların alınması konuşuluyor.

DÖNÜŞÜMÜ YAPACAK MÜTEAHHİDİ DAHİ BULDULAR

Nişantaşı’ndaki bu kentsel dönüşüm çalışmalarında işi yapacak müteahhitle de bir ön anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor. Müteahhit ile de uzun uzun toplantılar yapılıyor.

Şişli Belediye meclisinden son günlerde imarla ilgili ufak ufak teklifler gelmekteydi. Yakın bir tarihte de Nişantaşı’nda imar değişikliği ile ilgili meclise bir teklifin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

KESKİN, KİŞİYE ÖZEL İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYACAKTI

Muammer Keskin, başkan olmadan önce kesinlikle kişilere özel imar plan değişiklikleri yapılmayacağının sözünü vermişti. Keskin’in bu sözünü de tutup tutmayacağı merak ediliyor.

Şimdi Şişli’de tüm gözler, Muammer Keskin’e ve Nişantaşı’ndaki yapılacak kentsel dönüşüm işine çevrildi.    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.