Keşkesiz Doğumlar İçin İstanbul Doğum Akademisi Açıldı

Keşkesiz Doğumlar İçin İstanbul Doğum Akademisi Açıldı

İstanbul Doğum Akademisi, Türkiye’de ilk kez uygulanan doktor-psikolog ve ebeden oluşan bir doğum ekibi ile hizmete girdi. İstanbul Doğum Akademisi’yle doğuma hazırlanan gebeler kendi doğum süreçlerini farkederek yaşayacak ve doğum şekillerine karar vereb

Keşkesiz doğumlar için çalışan İstanbul Doğum Akademisi ekibi, ebeveynlere doğumu telaşla değil bir şölen gibi yaşama seçeneği sunuyor.
Türkiye’nin doğuma hazırlık eğitimi veren ender jinekologlarından ve İstanbul Doğum Akademisi’nin kurucularından Op. Dr. Hakan Çoker, Akademi’nin hizmetlerinden bahsederken, “Biz Akademi olarak gebelerimize ve doğuma şahit olan herkese normal doğumun çok özel bir duygu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Ancak korkularla beslenmiş halkımız, planlı sezaryene daha sıcak bakıyor veya en ufak bir zorlukta sezaryen istiyor. İDA’nın amacı doğum konusunda her türlü bilgiye sahip, doğumdan korkmayan, normal doğumun coşkusunu hisseden, doğumda beden ve zihin kontrolünü sağlayabilen, anne olmanın ve çocuk doğurmanın içten gelen duygularını yaşayarak doğuma aktif olarak katılabilen aileler  yetiştirmek ve bebeklerin mümkün olduğunca ilaçsız doğal doğumlar sonrasında sevgi ortamlarında dünyaya gelmelerini sağlamaktır” dedi.
Hamilelik ve doğum alanında çalışmalarını yoğunlaştıran ve Türkiye’nin tek hamile psikoloğu olan Uzm. Psikolog Neşe Karabekir ise, “Geçmişten gelen tüm doğum tecrübeleri doğumunuzu etkiler. O güne kadar duyduğunuz veya yaşadığınız tüm doğum tecrübeleri bilinçaltınızda kayıtlıdır” şeklinde konuştu.
Mesleğiyle ilgili bilgi veren Ebe ve Doğum Koçu Serpil Varlık ise, ebelik hizmetinin gebelerin doğal bir gereksinimi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.