Kesin okul dönüşüm çalışmaları başladı

Kesin okul dönüşüm çalışmaları başladı

İstanbul’daki ilköğretim okullarının 12 Yıllık Zorunlu Eğitim kapsamında ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürme işlemlerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan on beş kişilik komisyon ve ilçe milli eğitim müdürlüğü temsilcilerinin başlandı.

 SONUÇLAR İLAN EDİLECEK”
12-28 Şubat 2013 tarihleri arasında, ilçe komisyonları tarafından ilkokul ve ortaokul olarak belirlenen okulların durumu, komisyon tarafından ilçe ilçe değerlendirildikten sonra sonuçlar ilan edilecek ve ilkokul / ortaokul olarak ayrı ayrı belirlenen okulların yönetici atamaları gerçekleştirilecek, okullara öğrenci ve öğretmen aktarmaları yapılacak. İlköğretim okulları, ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürme çalışmaları sonunda derslik ve öğrenci sayısı homojen dağıtılmış şekilde ilkokul ve ortaokul olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek. Bulundukları bölgenin coğrafya şartlarından dolayı dönüştürülemeyen çok az sayıda okul ise ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermeye devam edecek.

 TEK TEK GÖRÜŞÜLÜYOR

Okul dönüşüm çalışmaları, görüşülmekte olan ilçenin ilçe milli eğitim müdürü, ilgili şube müdürü ve komisyon üyelerinin tek tek görüşü alınarak ilçe ilçe yapılıyor, her okul ayrı ayrı ele alınıyor. Dönüşümlerde okulun bulunduğu eğitim bölgesi, semt, bina durumu, mevcut derslik durumu, mevcut şube durumu, devam eden öğrenci sayısı, öğrenci potansiyeli, eğitim bölgesi derslik sayısı, eğitim bölgesi şube sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı, mahalle çağ nüfusu, okulun hitap ettiği bölgenin okula uzaklığı ve okulun sosyal imkânları göz önüne alınarak yapılıyor; her okul ayrı ayrı değerlendirilerek komisyon tarafından onaylanıp kabul ediliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.