Kentsel Dönüşüm Dedikleri

Kentsel Dönüşüm Dedikleri

Şişli Belediyesi’nin yeniledik dedikleri Osmanbey Nişantaşı’na komşu. Kentsel dönüşüme tabi tutulan Osmanbey sokaklarında meydana gelen göçükler ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

 Belediyenin birkaç ay önce çalışmalarını bitirdiği Osmanbey yenilendi mi yoksa yenilendi süsü mü verildi? Altyapı çalışmalarının henüz bitirildiği sokaklar ve caddelerde araç geçtikçe oluşan göçükler ise akıllarda soru işareti. 2005 yılında düzenlenen Belediyeler Kanunu’nun 73.maddesine göre; “Belediye kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek, konut alanları, sanayi ve ticaret alanları teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturmak, deprem riskine karşı tedbirler almak veya kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabilir.”

Bu durumda belediye kentsel dönüşüme tabi tuttuğu alanın önce gerekli ve yeterli alt yapı çalışmalarını tamamlamak ardından alan üstü yer çalışmalarını restore etmek ya da yeniden yapmakla yükümlüdür. Ancak Osmanbey’de meydan gelen göçük, ağır yük taşıyan araçların da geçiş noktasında olmadığı göz önünde tutularak,  gerçekleştirildiği söylenen kentsel dönüşüm projesi sonrası oluşan göçük yeterli altyapı çalışmalarının yapılmadığının göstergesi niteliğindedir. Belediyenin bu soruna acilen çözüm bulması gerektiği gibi Osmanbey sakinleri de yeterli hassasiyetinin gösterilmesi konusunda hemfikir. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.