Kayseri'de turizm canlılığı

Kayseri'de turizm canlılığı

Kayseri'deki modernleşme ve gelişimden turizm de nasibini almaya başlad ve yılın ilk 6 ayında yerli turistler akın ederek yabancıları 4'e katladılar.

Kayseri'deki modernleşme ve gelişimden turizm de nasibini almaya başladı. Sürekli kendini yenileyen son dönemlerde siyasi düzeyde de öne çıkan Kayseri, yerli turist akınına uğradı. Bu yılın ilk 6 ayında yabancıları 4'e katlayan yerli turistler, Kayseri'nin doğa ve kültürel yerlerini de gezmeyi ihmal etmiyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri'ye 2007'nin ilk 6 ayında toplam 150 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini belirterek, yabancılardan daha çok yerli turistlerin Kayseri'yi tercih ettiğini dile getirdi. Turist sayısını otellerdeki konaklama, müze ve ören yeri gibi gezi yerleri ve turizm enformasyon bürosundan aldıkları rakamlara göre çıkardıklarını belirten Taymuş, son yıllarda Kayseri'nin yerli turist almasını modernleşmeye bağladı.

 

Kayseri'de iç turizmin patladığını ifade eden Taymuş, geçen yılın ilk 6 ayında yerli turistin 110 bin civarında olduğunu, bu yılın aynı döneminde ise bu rakamın 120 binlere ulaştığını kaydederek, son siyasi gelişmelerden Kayseri'nin sıkça bahsedilmesi yerli turistlerin ilgisinin Kayseri'ye yönelttiğini vurguladı.

 

Taymuş, "Kayseri sürekli geliştiği ve modernleştiği için yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Yabancılardan ziyade yerli turistler, Kayseri'ye gelerek, modernleşmeyi görmek istiyor" dedi.

 

Doğa ve Kültür varlıklarını da ziyaret eden yerli turistlerin Selçuklu döneminde yapılan eserleri hayranlıkla incelediğini kaydeden Taymuş, yabancı turistlerin de Kayseri'ye ilgi gösterdiğinin altını çizdi. 2007 yılının ilk 6 ayında 30 bin yabancı turistin Kayseri'yi gelerek, kültürel varlıkları gezdiğini bildiren Taymuş, "Kayseri'ye yaz aylarında Avrupa ülkelerinden turist geliyor. Fransız ve İngiliz turistler genellikle yaz aylarında Kayseri'yi tercih ediyor. Japonlar ise sonbahar aylarında Kayseri'yi gezme imkanı buluyorlar. Kapadokya'ya gelen Japonlar, Kayseri'nin tarihi ve turistlik mekanlarına hayran kalıyor" diye konuştu.

 

Taymuş, turistlerin Kayseri ekonomisine büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.