Kayacı'dan AKP'ye Eleştiri

Kayacı'dan AKP'ye Eleştiri

NTV Can Dündar'ın programına katılan Aysun Kayacı seçim sorusu sordu.

NTV'de yayınlanan 'Can Dündar soruyor: Neden' programına izleyici olarak katılan ünlü manken, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soru sordu.

Yayında söz aldı

'Anayasa değişikliği paketi Türkiye'ye ne getirecek' konulu programa Yeditepe Üniversitesi öğrencileriyle birlikte katılan üniversitenin Tarih Bölümü öğrencisi Aysun Kayacı, saatler süren canlı yayını büyük bir dikkatle izledi. Programın ortalarında da söz almak istedi. Bunun üzerine Can Dündar 'Aysun Kayacı, bu ismi hatırlayacaksınız hepimiz, aramızda. Bu kez öğrenci olarak bize soruyor' deyip kendisine söz verdi.

Bu ısrar neden?


Kayacı'dan şu soru geldi: 'Ben sayın Kuzu'nun konuşmalarını dikkatle dinledim. Cumhurbaşkanlığı makamı için 'ulusun birliğini ve bütünlüğünü temsil eder' ibaresi kullanıldı. Bir diğer söz de; seçildikten sonra varsa cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi kesilir.

Sorum sayın Kuzu'ya. AKP'nin bu ısrarına bir anlam veremiyorum, ayrıca ısrarın korkuyu ve paniği tetiklediğini düşünüyorum. En son halka gidelim de bu ısrarın neticesidir bence. Sormak istiyorum, vazgeçmek AKP'ye ne kaybettirir? Madem seçilen cumhurbaşkanının yetkileri artmayacak, bu ısrar neden?'


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.