Karı-koca arasındaki kavgalar

Karı-koca arasındaki kavgalar

Zorunlu şiddetÜlke genelinde yapılan bir araştırmaya göre; aile içi şiddete neden olan toplumsal sorunlar arasında "gelir durumu" ve "geleceğe dair beklentiler" yer alıyor...

BAŞBAKANLIK Aile Araştırma Kurumu Başkanlığı, ülke genelinde yaptığı 'Aile İçinde ve Toplumsal Alanda Şiddet' konulu bir araştırmayla, aile içindeki şiddetin zorunlu nedenlerini ortaya çıkardı.

Aile ve toplumsal yaşama alanlarındaki bazı değişkenlerin eşlerin birbirlerine ve çocuklarına yönelik kavgaları da beraberinde getirdiğinin belirlendiği araştırmada, sebepler şu şekilde sıralandı.

* Ekonomik gelir düzeyi,

* Fertlerin eğitim düzeyi,

* Aile içi meslek yapısı,

* Ailedeki statü dağılımı,

* Aile içi iletişim biçimi,

* Gelecekle ilgili beklentiler.

Bu nedenlerle eşlerin birbirlerine yönelik şiddetinin arttığı belirlenirken, gerginliklere de, eşin evle ilgilenmemesi, saygısız davranışları, kötü alışkanlıklarının neden olduğu ortaya çıktı.

Erkek de dayak yiyor

Araştırmaya göre, kadınların yüzde 10'u sık sık (yüzde 3.6) ve ara sıra (yüzde 6.5) dayak yiyor. Erkeklerin ise yüzde 2.1 sık sık, yüzde 1.2 'si de ara sıra eşleri tarafından dövülüyor. Duygu ve düşünceleriyle uyumlu ilişkisi olanların daha fazla kavga ve dayak yaşadığının belirlendiği araştırmaya göre, eşler bu durumdan birbirlerini sorumlu tutuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.