Karakucak Güreş Festivali

Karakucak Güreş Festivali

Güreşi yaşatmak için yapılan Karakucak Güreş Festivali'nin 18'incisi toplam 550 sporcunun katıldığı müsabakalar iki gün boyunca sürecek.

Güreşi yaşatmak ve destek vermek amacıyla Kahramanmaraş'ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karakucak Güreş Festivali'nin 18'incisi coşku içinde başladı. Toplam 550 sporcunun katıldığı müsabakalar iki gün boyunca sürecek.




18'inci Karakucak Güreş Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, festivale katılanların gelecekte güreşin adını tarihe yazacaklarını söyledi. Festivalin bu yıl 18'incisinin düzenlendiğini hatırlatan Poyraz, "Güreş bizim özümüzde var. Belediye olarak da kendi güreş takımımızı kurduk. Önümüzdeki yıl şehrimizin takımını ilk dört içerisinde görmek istiyoruz. Bizler güreşi ve bu spora emek gösterenleri seviyoruz." dedi.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı festivalde minik güreşçiler er meydanına çıktı. Birebirleriyle kıyasıya mücadele eden minikler, üstünlük kurmak için yoğun çaba sarfetti. Toplam 550 sporcunun katıldığı güreş müsabakalarında baş pehlivanlar er meydanına yarın çıkacak. Festivalde ayrıca sporculara toplam olarak 27 bin 200 YTL ödül dağıtılmış olacak.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.