Kansere inat, hamile kaldı !

Kansere inat, hamile kaldı !

Lisedeyken meme kanserine yakalandı, göğüsleri alındı ama yılmayıp hamile kaldı...

Özlem Seyis lise öğrencisiyken meme kanserine yakalandı. Gelinliğini bile protez göğüsle giydi, balayında ise göğüslerinin ikisi de boşaltıldı. Vazgeçmedi, hamile kalmayı başardı. Doğuma üç ay kala "Emzirememek anneliğe engel değil" diyor..

Özlem Seyis 15 yaşında meme kanseri oldu, sol memesi alındı. Üniversite sınavına radyoterapi tedavisi arasında girdi ve kazandı. 14 ameliyat daha oldu. Ameliyatları sırasında âşık oldu evlendi. Gelinliğini protez memesiyle giydi. Balayından hemen sonra iki göğsü de boşaltıldı. Ancak genç kadın hiç vazgeçmedi ve direndi. Ve İzmirli Özlem Seyis zoru başararak hamile kaldı. Kızının doğumunu beklediği şu günlerde "Emzirememek de, kanser de anneliğe engel değil" diyor.

KENDİ ANLADI
Onun durumu tıp literatüründe bile ender rastlanabilecek vakalar arasında yer alıyor. Henüz lise ikinci sınıfta okulda meme kanseri ile ilgili bir konferansa katıldı. Kansere karşın nasıl elle muayene yapılması gerektiği anlatılıyordu. Doktorlar "Meme kanseri sizin yaşınızda da görülebilir" deyince eve gitti ve ilk iş muayenesini yaptı. İlk teşhisini de genç bir kızken kendi kendine koydu. Gittiği doktorlar da ona maalesef haklı olduğunu söyledi. İki hafta sonra memesinin yarısı alındı. Şu anda 27 yaşında olan Özlem Seyis 15 yaşından beri her gün bu hastalıkla savaşıyor. Özlem hiç ağlamadım diyor yaşadıklarını anlatırken: "Ancak korkmamak elimde değildi. Sonra canavar dediğimi radyoterapi makineleri ile tanıştım. Ölecek miyim diye değil, anne olamayacak mıyım artık diye doktora sorduyordum." Radyoterapi seanslarının arasında üniversite sınavlarına hazırlandı. Ancak vücudundaki kitleler yıllar içinde artmaya başladı. Her kitle çıktığında memesinden bir parça daha alınıyordu. 12 yılda tam 14 kez operasyon geçirdi. Bu arada da aynı yerde çalıştığı eşiyle tanıştı. Başta evlenmek istememiş genç kadın: "Eşlerini memesi alındığı için bırakan erkekler gördüm ben. Ama Ebin ikna etti. Ameliyatlarıma girerken ben hiç arkama bakmazdım. Ama şimdi o var, arkama bakmam için bir neden oldu." Bir dershanede öğrenci işlerinde çalışan Seyis, gelinliğini de protez memesiyle giymiş. Balayından hemen sonra doktorlar memelerinde çıkan kistlerin artması üzerine memelerini tümüyle boşalttırmaya karar vermişler. Ancak bu durum bile anne olma arzusunu öldürememiş, Memeleri alındıktan bir yıl sonra Özlem Seyis hamile kalmış: "Ben insanların gözünün önünde ağlamayı sevmem. Ama bu başka bir durumdu. Kansere karşı büyük bir savaş veriyordum, bunu kazandığımı hissettim." Özlem hamileliğinin altıncı ayında, son derece sağlıklı bir hamilelik geçiriyor. En büyük üzüntüsü ise minik kızını emziremeyecek olması. Kızında bu hastalığın belirme olasılığına karşın kordon kanını saklatmak istiyor. Genç anne adayı şu mesajı veriyor benzer sıkıntıları yaşayan hemcinslerine: "Meme kanseri kadınlığınıza da anneliğinize de engel değil. Yalnızca bebeğinizi emzirmenizi engelleyebilir. Ama ona verecek çok güzel bir kucağınız olacaktır."

Sabah

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.