Kalın bileğe son!

Kalın bileğe son!

Artık etek size de yakışacak

Hollywood ünlüleri arasında yaygın olan 'ayak bileği liposuction'ı artık Türkiye'de. Bir saat süren operasyona en çok hostesler ilgi gösteriyor..

Pek çok kadının kabusu olan kalın ayak bilekleri artık dert değil! Yurt dışında uzun zamandan beri uygulanan ve Hollywood starlarının yoğun ilgi gösterdiği 'bilek liposuction'ı Türkiye'de de çok ilgi görüyor. Estetik Cerrah Dr. Hasan Fındık, "Özellikle hostesler ve etek giymek zorunda olan kadınlar ayak bileklerini inceltmek istiyor" dedi. Cosmopolitan dergisinden Özge Zeki'nin sorularını yanıtlayan Dr. Fındık, 'yarış atı gibi' ince bilekli olmak isteyen hanımlar için operasyonun inceliklerini anlattı.

YAĞ DOKUSU AZALIR

* Ayak bileği operasyonları nasıl yapılıyor?

Ayak bileğinin inceltilmesinde kullanılan tek yöntem, bu bölgedeki yağ dokusunun azaltılmasıdır. Bilek bölgesindeki derinin altında bulunan yağ dokusunun hücreleri eritilir ve vücuttan atılması sağlanır. Veya bu erimiş hücreler basınç uygulanarak uzaklaştırılır. Ayak bileğini daha estetik ve narin göstermek için uygulanabilecek yegane yöntem budur.

* Operasyondan önce inceltilecek bölgeler çizilerek mi belirleniyor?

Operasyondan önce ilk yapılan şey; bacak ile birlikte ayak bileği yapısını incelemektir. Ayak bileğinin inceltilmesine gerek var mı, var ise bacağa da bir uygulama yapmak gerekir mi bakılır. Daha sonra işleme alınacak bölgeye yönelik çizimler uygulanır ve prosedür başlar.

* Ne kadar sürüyor?

Operasyon yaklaşık bir saat yarısı yağ hücrelerinin lipolizi için harcanır. Bu işlem lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

HOSTESLER YAPTIRIYOR

* Ne kadar yağ alınacağına nasıl karar veriyorsunuz?

Ne kadar yağ alınacağı, tamamen bacak yapısıyla ilişkilidir. Ayak bileğinin kalınlığında rol alan yağ miktarı, operasyonun sınırlarını belirler.

* Hastanın sosyal hayata dönmesi ne kadar zaman alıyor?

Operasyondan hemen sonra kişi sosyal yaşamına dönebilir. Yürüyüş faydalıdır ama ayakta hareketsiz durmak önerilmez. Çünkü bilekte şişlik oluşturabilir. İşlemden sonra 15 gün ayak bileğinin üzerinde varis çorabı gibi baskılı giysiler kullanılması tavsiye edilir.

* Türkiye'de bu operasyonu kimler yaptırıyor? Hangi yaş grubu bileklerini inceltmek istiyor?

Bu operasyonu daha çok 20-30 yaş arası estetik trendlerini yakından takip eden kadınlar yaptırıyor. Büyük kısmı manken, hostes ya da etek, yüksek topuklu ayakkabılar giymek mecburiyetinde olan iş kadınla rından oluşuyor.

Kemiklere değil, yağa müdahale

* Ayak bileği liposuction'ında, sadece ayak bileğinin yağ oranına mı müdahale ediliyor? Kemikle ilgili bir şey yapılmıyor mu?
Bilekle ilgili sadece yağ dokusuna yönelik işlemler gerçekleştirilir. Kemiğe yönelik işlemler rağbet görmez. Çünkü vücudun ağırlığını taşıyan kavşaklardan biri olan ayak bileği kemikleri üzerine yapılacak müdahaleler; sağlık açısından risk taşır.

* Operasyonu daha sonra tekrar etmek gerekiyor mu?

Uygulamadan sonra tekrara gerek yok çünkü bilek, ince halini koruyor. Ama aşırı kilo alımlarında tabii ki bilek kalınlığında da bir artış olabilir.

İdeal bilek nasıl olmalı?

"Tüm kültürlerde ayak bileğinin ince ve zarif olması her zaman estetik görünmüştür" diyen Dr. Hasan Fındık, ideal ayak bileğini şöyle tanımladı: İnce, üzerinde belirgin şekilde toplardamar görüntüsü içermeyen ve keskin kemik çıkıntıları olmayan bilek, estetik olarak algılanır."

Günaydın


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.