Kaftancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı’nı ‘hicveden’ paylaşımı yine ortalığı karıştıracak!

Kaftancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı’nı ‘hicveden’ paylaşımı yine ortalığı karıştıracak!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hicveden Vladimir Zelenskiy’in sözünü paylaşması yine ortalığı karıştıracak.

Canan Kaftancıoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı seçilen, önceden de komedyen olan Vladimir Zelenskiy’in bir sözünü sosyal medyasından paylaştı.

Vladimir Zelenskiy’in, geçmişi, yaptığı sıra dışı açıklamaları, özellikle de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hicvetmesiyle gündeme gelmesi nedeniyle, Kaftancıoğlu’nun bu tweeti yine ortalığı karıştıracak.

Zelenskiy de, Ukrayna da sürekli iktidarın sinirini bozan dozdaki hicivleri ile tanınan bir komedyen olması da bir başka ayrıntı.

ZELENSKİY, DİZİDEN SONRA BAŞBAKAN OLAN BİR KOMEDYEN

Vladimir Zelenskiy; canlandırdığı dizisi gerçekleşen, Ukrayna Devlet Başkanı olan bir komedyen. Dizide, Zelenskiy'nin canlandırdığı tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko, bu sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyordu.

Ukrayna'nın 41 yaşındaki en ünlü komedyeni Vladimir Zelenskiy, ilk kez adım attığı siyaset sahnesinde kısa süre içinde büyük bir halk desteğini arkasına alarak devlet başkanı seçilmişti.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I HİCVETMİŞTİ

Vladimir Zelenskiy'nin komedi programı ‘Veçerny Kvartal’ın çekimleri birçok kez Türkiye'de de yapılmıştı.

Bunlardan birinde ünlü komedyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hicvetmişti.

Türkiye konulu gösteride, Zelenskiy'nin sahneyi paylaştığı komedyenlerden biri, "Bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, yarın da Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, yarından sonra da, ondan sonra da, her zaman Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan" diyor. Zelenskiy de gülümseyerek ve elini sallayarak bu sözleri onaylıyor.

İŞTE, CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN TWEETİ

Zelenskiy: “Odalarınızda resmimin olmasını istemiyorum. Devlet başkanı ikona değildir, idol değildir. Oraya benimkinin yerine çocuklarınızın fotoğrafını asın ve ne zaman bir karar alacak olsanız onların gözlerine bakın.”

Özellikle bugünlerde o kadar büyük bir ihtiyaç ki..

kaftancioglu-nun-cumhurbaskanini-hicveden-paylasimi-ortaligi-karistiracak1.jpg

Zelenskiy, dizisinde yolsuzluk batağındaki bürokratları, kirli ilişkileri, ülke yönetimini ve medyanın kontrolünü ellerinde tutan konuları işlemişti.

ZELENSKİY, SÜREKLİ SIRADIŞI AÇIKLALAR YAPMIŞTI

Dizide Zelenskiy'nin canlandırdığı tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko, bu sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyordu.

Başkent Kiev'de caddelerde Vladimir Zelenskiy'nin fotoğrafının olduğu ve "Halkın başkanı" yazan reklam afişleri ilk kez 2015 yılında ortaya çıkmıştı.

Önce anlam verilemeyen bu reklamların, Zelenskiy'nin başrolünde olduğu "Halkın Hizmetkârı" adlı yeni televizyon dizine ait olduğu anlaşıldı.

DİZİ GERÇEK OLDU VE ZELENSKİY BAŞBAKAN OLDU

Koruma ordusu olmadan, bisikletle başkent sokaklarında gezen, yolsuzluklara savaş açan "Devlet Başkanı Goloborodko" karakteri, ülkede milyonların sevgilisi haline geldi. Televizyonda reytingi 20 milyona ulaşan diziyi, YouTube'da ise 100 milyona yakın kişi izledi. Dizi birçok farklı dile çevrildi.

"Halkın Hizmetkârı" dizisinin ilk sezonu yayımlandığında, günün birinde Zelenskiy'nin gerçek hayatta devlet başkanı olabileceği herhalde çoğu kişinin aklının ucundan geçmemişti.

Fakat dizi gerçek oldu, Halkın Hizmetkârı Partisi'nin adayı Zelenskiy, ülkenin en zengin oligarklarından biri olan rakibi Petro Poroşenko'ya büyük fark atarak seçim zaferini ilan etti.

Zelenskiy, kendisini Goloborodko karekteriyle özdeşleştirenlerin yanı sıra, Poroşenko'nun 5 yıllık iktidarında hayal kırıklığına uğrayan Ukraynalıların tepki oylarıyla da devlet başkanı seçildi.

Seçim sürecindeki başarısında dizinin rolünü kabul eden ünlü komedyen, "Canlandırdığım karakterle ben tabii ki farklı kişileriz. Ama bu karakterle aynı ahlaki değerlere sahibim" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.