Kadir Demez: “Kuştepe’de imara açık alanlarda gece kondular yok mu?”

Kadir Demez: “Kuştepe’de imara açık alanlarda gece kondular yok mu?”

Muammer Keskin’in Kuştepe’de Romanlar, gecekondular ve kentsel dönüşüm üzerinden yaptığı siyasete, Kuştepeli olan Ak Parti Meclis Üyesi Kadir Demez, sorduğu bir soruyla gece kondu alanlarının büyük bölümünün imara açık alanlarda olduğunu ifade etti.

KUŞTEPE DİLİNDEN DÜŞMÜYOR BİRŞEY DE YAPMIYORDU

Kadir Demez’in Şişli Belediye Meclis Toplantısı'nda, Muammer Keskin’in sürekli Kuştepe ile ilgili konuşup ama hiçbir icraat yapmamasına dikkat çekti.

KUŞTEPE’DE İMARA AÇIK ALANLARDA GECE KONDULAR VAR

Muammer Keskin’in, sürekli Kuştepe, Romanlar ve kentsel dönüşüm üzerinden siyaset yapmasına Kuştepeli olan Ak Parti Meclis Üyesi Kadir Demez, yönelttiği sorularla dikkat çeken bilgiler verdi.

Kadir Demez, Keskin’in her platformda, Kuştepe’deki 20 metrekarelik yerlerde 10 kişinin yaşamasından utanıyorum açıklamalarına karşılık, o gecekonduların büyük bölümünün imara açık alanlarda olduğunu sorduğu sorularla altını çizdi.

İŞTE KADİR DEMEZ’İN AÇIKLAMALARI:

Mahmut Şevket Paşa Mahalle sakinlerinin belirlenen raiş bedellerinin yüksek olduğunu ve bu bedellerin düşürülmesi gerektiği yönünde talepleri olmuştur.

Mahmut Şevket Paşa Mahalle sakinlerinin yaşamış olduğu sorunu İzzetpaşa Mahalle Sakinleri de yaşamaktadır.

Belirlenen raiş oturdukları evlerini neredeyse yeniden satın alacaklarmış gibi bir bedel ödemek zorunda bırakılıyorlar.

Raiş bedel komisyonu beş kişiden oluşuyor. Üç kişi yerel belediyeden iki kişide milli emlaktan gelenlerden oluşmaktadır. Komisyonun bu şekilde oluşması halkın lehine daha uygun fiyatların belirlenerek halkın tapusunu alması içindir.

Komşu belediyelere uygun bedellerle tapular verilirken Şişli’de ise ne yazık ki, bu bedeller yüksek seviyelerde kalmıştır.

Ak Parti Meclis Grubu olarak, gerek Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde gerekse de İzzetpaşa Mahallesi’nde raiş bedellerin düşürülüp daya uygun bedellerle tapuların vatandaşlara verilmesini talep ediyoruz.

Geçtiğimiz meclis toplantısından başkanımız Kuştepe’ye müjde vereceğini söylemişti. Kuştepe’de bir kentsel dönüşünden bahsetmiştir. Konuşmasında 20 metre karede 10 vatandaşımız kalmaktadır ifadelerini kullanmıştır. 2021 yılında bu durum Şişlimize yakışmamaktadır. Bende katılıyorum.

Peki, bu gecekonduların olduğu yerler imara açık alanlar mıdır? Yoksa, kentsel dönüşüm alanına giren yerler midir? 

Bu konuda meclise bilgi verilmesini talep ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum