Kaderine Terk Edilen Yol

Kaderine Terk Edilen Yol

Halide Edip Adıvar Mahallesi Tanyolu Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yolları yıllardır asfaltlanmadığı için sıkıntı yaşıyorlar.

Evlerinin önünden geçen yolun yapılmamasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, yol geçeceği için haksız yere yıkılan gecekonduların enkazlarının öylece ortada kalmasından, yoldan geçen arabalar ve rüzgar nedeniyle sürekli toz toprak içinde olduklarından ve yapılan istimlak duvarının tehlike yaratmasından şikayetçi oldular. Şişli Belediyesi’nin sloganını anımsatan vatandaşlar, “Belediyenin sloganı sorun değil, çözüm üretiyoruz değil; çözüm değil, sorun üretiyoruz olmalı” şeklinde konuştular. 


GÖKDELENLERİN ALTINDA TOZ TOPRAK İÇİNDEYİZ
Müjgan Toksoy 
8 yıldır burada yaşıyorum. Yolun açılmasıyla birlikte bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Gecekonduları yıktılar öyle bıraktılar. Toz toprak içinde yaşıyoruz. İstimlak duvarı yaptılar ama bir korkuluk koymadılar. Geçen gün 4 yaşındaki çocuğumu son anda düşmekten kurtardık. Çoluk çocuğumuzu kapının önüne çıkartamıyoruz. Gökdelenler, lüks binaların altında toz toprak içinde yaşıyoruz. Kendileri gelip otursunlar. Kızım enfeksiyon hastası. 2 aydır hastanede yatıyor. Daracık yoldan hasta çıkamaz. Yangın çıksa giremez. Buranın faaliyete girmesi için bir can mı gerekiyor. Kapımızın önünde yarım metre yol yok. Eve girmek için zorlanıyoruz. Arkadaşımınız annesi rahatsızlandı, ambulans geldi. Sedye ile zor çıkarttılar. Eşya aldık, geçiremediler. Gecekonduları yıktılar, burayı öylece bıraktılar. Çöplerimizi atmak için konteynır bile yok. Ortalık toz topraktan, çöpten geçilmiyor.

GÖZLÜK TAKMAK ZORUNDA KALDIM
Arif Gürsoy
Doğma büyüme burada yaşıyorum. Bu yol sayesinde gözlük takmaya başladım. 3 senedir bu yol açılmadı. 44 yaşındayım. Bu güne kadar gözümle ilgili sıkıntı yaşamadım. Buranın tozundan toprağından doktora gittim. 2 gözlük ve bir torba ilaç verdi. Tozdan mikrop kaptığını söyledi. Cumartesi günü pazar kuruluyor. Bu nedenle burayı resmen kilitliyorlar. Bir istinat duvarı yaptılar öylece bıraktılar. Elektrik kabloları, su boruları olduğu gibi duruyor. Gece çalışan bir insanım. Uyku sersemliğiyle az kalsın düşüyordum. 
Buranın açılmaması için gerekçe nedir bilmek istiyoruz. Açmamalarının amacı nedir. Milletin içinde arabanın üstüne çıkıp, “Ben Mustafa Sarıgül’üm. Şişli Belediye başkanınızım diyerek, iki sahteden gülmekle, Sarıgül dağıtmaya benzemez”. Üst sokağa kadar gelip, buraya uğramadan geri dönüyor.  Yolun sonunda belediye ile arasının iyi olduğu söylenen bir vatandaşın inşaatı var. O inşaat bitmeden de bu yolun yapılacağını düşünmüyoruz. 

ELEKTRİK KABLOLARI ORTADA
Kamil Çaykara
30 yıldır burada yaşıyorum. Burada bulunan gecekonduları yol geçecek diye yıktılar ama öylece bıraktılar. 3 metre boyunda duvar ördüler üzerine korkuluk koymadılar. Bir çocuk düşse bunun hesabını kim verecek. Bir yıldır böyle duruyor. Şebeke hatları öylece yol ortasına duruyor. Çocuklar ne bilecek onun tehlikeli olduğunu. Biri ölecek ondan sonra, belediye başkanı, milletvekili cenazede o duvarı yapacağız diye açıklama yaparak şov yapacak. Hiçbir kurum bu hata benim demez. Taşeron firmaya verdi. Bir kürek harçla duvar ördüler. Karı var kışı var. Ne kadar daha duracak. Biri altında mı kalsın. Gerilim hattının yolda olması gibi bir durum var mı?  400 bin liraya yanı başımızda daire satıyorlar. Bu yolu gören kim satın alır ki. Kışın yine yağmur yağdığında çamur içinde oluyorduk da, Temmuz, Ağustos aylarında burayı düşünemiyorum. 



LAFTA TEMİZ ŞİŞLİ
Bayram Bahçeci
Burada çok sıkıntı var. Dükkanımın hava alması için camı, kapıyı açmak zorunda kalıyorum. Rüzgar vurduğunda bütün toz içeriye doluyor. 9 aydan bu yana nedense bu yol bir türlü bitmedi. Cumartesi günü Pazar kuruluyor, yarıya kadar yıkıyorlar. Sonra bırakıp gidiyorlar. Temiz Şişli deniliyor ya, sadece lafta. Feriköy’de oturuyorum. Adam mezarlığın içini süpürüyor. Başkan geliyor aşağıya inmiyor. Burayı bu şekilde bıraktılar, lanse edilsin istemiyor. 50-60 metrelik bir yolu yapmak çok mu zor ya. Komşularımın hepsi durumdan şikayetçi. Köylerimizde bile bir bakım var. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.