Kaçakçılık çetesi, Havaş'a da sızmış

Kaçakçılık çetesi, Havaş'a da sızmış

Atatürk Havalimanı'nda, uçaklara yer hizmetleri veren HAVAŞ şirketinin çalışanların da bulunduğu bir kaçakçılık şebekesi tespit edildi.

Şebekenin, yurtdışından getirilen ve içinde kaçak mal bulunan bavulların barkotlarını uçak altında değiştirip gümrük aramasından geçirmeden iç hatlardan çıkardığı ve bu yolla haksız kazanç sağladığı öğrenildi.

TAV Holding'in bünyesinde bulunan HAVAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada konu doğrulanarak, ''Yurt dışından gelen bir uçaktan 3 parça bagajın genel prosedür ve yönetmeliklere aykırı olarak ayrılıp, iç hatlar bölümüne gönderildiğini fark ederek konuyu zaman kaybetmeden gümrük aktarılmıştır. İddia edilen suça adı karışan 4 personelin işine son verilmiştir. Yasa ve yönetmeliklere aykırı gerçekleşen ve suç teşkil eden benzer olayların ortaya çıkarılması için de titizlikle çalışıyoruz'' denildi.

İddiaya göre; ''Aralarında HAVAŞ çalışanlarının da bulunduğu uçak altında çalışan şebeke üyeleri, özellikle Hong Kong ve Dubai gibi Uzakdoğu ülkelerinden getirilen içinde kaçak elektronik eşya olan bavulları ayırıp, üzerlerindeki yurtdışı barkodunu çıkartıyor. Şebeke daha sonra bavulları, gümrük aramasına sokmamak için iç hat bagaj barkodu takıyor. Barkodu değiştirilen kaçak mal dolu valizler, iç hatlar terminalinden hiçbir arama ile karşılaşmadan rahatlıkla çıkartılıyor.''

Soruşturmanın daha da genişletileceği öğrenildi.

İstanbul/Cihan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.