Kaçak Göçmen Operasyonu

Kaçak Göçmen Operasyonu

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda "doktor" lakaplı çete lideri Ö.T, 7 adamıyla birlikte gözaltına alındı. Baskında yeşil pasaportlarla birlikte çok sayıda sahte evrak ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler aldıkları istihbarat sonucu umut tacirlerine yönelik operasyon başlattı. Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Bağcılar, Beyoğlu, Şişli ve Fatih'te kaçak yollarla yurt dışına çıkmak isteyen şahıslara 5 bin Euro karşılığında sahte pasaport ve vize düzenledikleri öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 24 sahte pasaport, çok sayıda uçak bileti, 2 adet yeşil pasaport, 3 adet bilgisayar kasası, 1 adet kuzeyİrlanda pasaportu, 25 adet kaşe, 14 adet mühür, çok sayıda sahte boş ve dolu nüfus cüzdanı, çok sayıda diploma, çok sayıda farklı kişiler adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi, bir adet sahte avukat kimliği belgesi, 4 adet boş vize belgesi, 26 adet boarding belgesi, 3 adet Ulaştırma Bakanlığı'na ait mesleki yeterlilik belgesi, çok sayıda fotoğraf, 4 adet "Sabiha Gökçen Havaalanı HEAŞ" ibaresi bulunan belge, 8 adet boş Zeytinburnu 3. Noterliği belgesi, scanner, hard disk ve çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Bilgisayar konusunda bilgili olan "doktor" lakaplı çete lideri Ö.T.'nin sahte evrakları hazırladığı, M.Y., L.B. ile A. ve R. isimli şahısların ise müşteri bulma konusunda çalıştıkları öne sürüldü.

Zanlıların bin euroyu peşin, paranın kalan kısmını ise yurtdışına çıkış tamamlandıktan sonra aldıkları iddia edildi.

Yapılan operasyonda çeteyi takibe alan ekiplerin, yurtdışına çıkmaya çalışan 5 kişinin değişik havalimanlarında gözaltına aldığını belirtildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.