Kabinede büyük revizyon mesajı mı

Kabinede büyük revizyon mesajı mı

Cumhurbaşkanının hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Erdoğan, yeni kuracağı kabinede revizyon yapacağı sinyalini verdi. İşte Erdoğan'ın sözlerindeki ayrıntı:

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirdi.

Köşk çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Hükümet'in kurulma süreciyle ilgili olarak Anayasal takvime dikkat edeceğini söyledi. Yeni kabinenin oluşturulmasında partinin ilgili ve yetkili kurullarıyla görüşeceğini anlatan Erdoğan'ın açıklamalarında en çok dikkat çeken cümle, "Aramıza yeni katılmış arkadaşlarımızın şahıslarıyla bazı görüşmeler değerlendirmeler yapacağım" cümlesi oldu. Erdoğan'ın bu sözleri kabinede revizyona gideceği yönünde en önemli işaret olarak yorumlandı.

Büyük revizyon mesajı

Erdoğan, yeni kabinede revizyon yapılacağına yönelik mesajını şu ifadelerle verdi: "Tabii ki oluşturulacak yeni kabinemiz partinin ilgili ve yetkili kurullarında görüşmeleri yaparak aramıza yeni katılmış birçok arkadaşlarımızın şahıslarıyla bazı görüşmeler değerlendirmeler yapmak suretiyle neticede bu 4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak birçok eksikleri giderecek çok daha güçlü bir kabineyi oluşturup, inşallah 2013'de bildiğiniz gibi belirlediğimiz hedefler var...."

Erdoğan'ın, yeni hükümetin hedeflerini belirlerken çizdiği çerçeve de, bakan seçiminde bu kriterlerin göz önüne alınacağı değerlendirmelerine sebep oldu.

Güçlü bir kabine oluşturup, 2013 hedeflerine kilitleneceklerini anlatan Erdoğan, yeni hükümetin hedeflerini ise şöyle açıkladı:

"Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma sürecinde kişi başına milli geliri öncelikle 10 bin dolara ulaştırmak,

Daha ileri bir demokrasiyi ülkemizde gerçekleştirmek,

Ülkemizde barış ve dayanışma kültürünü daha da geliştirmek,

Bölgeler arası dengesizlikleri ortadan kaldırmak ve iyice giderebilmek,

Etnik milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımları atabilmek,

Dinsel milliyetçiliği ortadan kaldıracak adımları atabilmek,

Türkiye'nin bu noktada özellikle birbirine ön yargılarla bakan insanların oluşturduğu bir yapı değil, ön yargılardan, ön kabullerden sıyrılmış ve özgüven içerisinde birbirine kardeşlik anlayışıyla bakan,

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla geleceğe yürüyen bir yapıyı tesis etmektir,

Ve bu konuda inanıyorum ki milletimizin öz güveni tamdır. Yeter ki bizler birbirimize şüpheyle değil, güvenle bakalım. Bunu başardığımız anda da Türkiye yürüyerek değil, sıçrama yaparak arzuladığı mesafeleri gerçekleştirecek ve yakalayacaktır.''

KURMAYLARI İLE TOPLANDI

Sabah Cumhurbaşkanı ile toplam 15 dakika süren buluşmadan sonra Erdoğan Merkez Yürütme Kurulu ile toplantıya girip kurmayları ile bundan sonraki süreci konuşmaya başladı.
Toplantının üç ana gündem maddesi bulunuyor:
Yeni kabinede kimler yer alacak,
Cumhurbaşkanı kim olacak,
Meclis başkanlığına kim aday gösterilecek.
Seçim sonuçları da bu toplantıda ele alındı.
Ankara kulislerine göre AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı için birşey söylemek için henüz erken ancak kulislere göre Abdullah Gül'ün adaylığı ön plana çıkmış durumda.
Meclis Başkanlığı için de isim belirleme sürecinde sona yaklaşıldı. Çarşamba günü yapılan AK Parti'nin grup toplantısında AK Parti'nin adayı belli olacak ve Perşembe günü yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin adayının Meclis Başkanı olarak seçilmesi bekleniyor.



Haber7com-Zaman


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.