Kabına Sığmayan Okul Derneği

Kabına Sığmayan Okul Derneği

2006 yılından beri gönüllü olarak Başkan Leyla KILIÇ’ın yürüttüğü faaliyetler 2010 yılında Şişli Lisesi Mezun ve Mensupları Dayanışma Derneği olarak resmiyet kazanmıştır.Bu Derneğin diğerlerinden ayrılan ve ilgi çeken özelliği ise derneğin sadece Şişli

Dernek Başkanı Leyla Kılıç Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde memur olarak görev yapıyor. Ancak mezun olduğu liseyle hiç ilişkisini koparmamış ve bu gönül bağını sonraki mezunlara da aşılamayı kendine görev edinmiş biri. Son bir buçuk yıldır da “Şişli Lisesi Mezun ve Mensupları Dayanışma Mezunlar Derneği”ne başkanlık yapıyor.


MİLLETVEKİLİNDEN GELEN DESTEK
1972’den günümüze kadar olan mezunları bir şekilde bir araya getirip gönül birlikteliği oluşturmuş ve bu doğrultuda yardıma ihtiyacı olanlara yardımları yönlendirmiş.
Dernek en son, yönetim kurulu üyesi Birol Akgüneş'in organiazsyonu ve CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük’ün katılımıyla Etiler Günaydın Restaurant’ta Van’dan gelen öğrenciler için akşam yemeği düzenledi. Sedef Küçük burada öğrencilerin sorunlarını dinleyerek kendilerine maddi destek sağladı.
Başkan Kılıç tanıdığı herkesi harekete geçirse de, Dernek, bursların devamı ve yardımların kalıcı olabilmesi için herkesi desteğe çağırıyor. Başkan, Derneğin yinede destek göremediğinden yakınıyor.
Kılıç, geçtiğimiz günlerde Van’dan gelen ve burs alan öğrencilerle, dernek mezunlarını bir araya getirecek kahvaltı organizasyonu düzenledi. Bu kahvaltının sponsoru Mek-Med Restaurant’ın sahibi Halis Keskin’e, sanatçı Betül DEMİR’e, Best FM’in başarılı DJ’lerinden Serdar Gökalp’e, ve sinema oyuncusu Yalçın Dümer’e de öğrencilere gerekli yardımın yapılması için desteklerini esirgemedikleri ve bu konuda duyarlı davrandıkları için teşekkür etmeyi de unutmuyor.

HERKES ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPSIN
Kılıç; topluma insan kazandırmak kadar güzel bir şey olmadığının altını çizerken şunları da ekledi: “1972’den günümüze kadar olan mezunları bir şekilde bir araya topladık, ben de buna vesile oldum. Dernek olarak ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyoruz, emekli öğretmenlerimize yardım ediyoruz.
En son Van’dan gelen öğrencilerimizin eğitimleri için yardımcı olduk.
Bu öğrencilerimize, konaklama konusunda da çözümler üreterek eğitim adına destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜNE DÖNÜŞTÜ
Bir gün okul müdürü Sinan Çakır’ın kendisine Van’dan 5 öğrencinin geldiğini, defter ve kitaplarının olmadığını söylemesi Leyla Hanım’ın harekete geçmesine yetmiş. Şişli Lisesi mezunlarından ve Leyla Hanım’ın dönem arkadaşı Kurtuluş’ta Yıldırım Kırtasiye’nin sahibi Şivan Yıldırım öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü olmuş. Çantadan deftere, kitaptan kaleme kadar bütün ihtiyaçlarını karşılamış. Böylece derneğin yardım furyası o an başlamış. Derneğin tüzüğünde Şişli Lisesi mezunlarına yardım edileceği yazmasına rağmen, bunu yok sayıp yardıma ihtiyacı olan herkese uzanmaya çalışıyor.

MADDİ KAYNAK LAZIM
Derneğe üyelik alarak burs vermeye çalıştıklarını ancak yetmediğini, maddi kaynak yaratmanın şart olduğunu dile getiren Kılıç: “Kaynak ayıramadığımız zaman yönetimdeki arkadaşlarla beraber aramızda para topluyor ve lisemiz öğrencilerinin eksik olan burslarını tamamlıyoruz. Resmi olarak herhangi bir yerden yardım almıyoruz. Okulumuzdan mezun olmuş, yardım edebilecek ünlü isimlerde var. Ancak aradığımızda bize geri dönmüyorlar. Sadece eski mezunlarımızdan ünlü sanatçılarımızdan Betül Demir gittiği her programda bizden bahsederek destek olmaya çalışıyor.

TANINMIŞ BAZI MEZUNLARIMIZ
Futbolcu Sergen Yalçın, Sertab Erener, Serpil Çakmaklı, Engin Koç aklıma gelen lisemizden mezun bazı isimler. Umarız kendileri ile temasa geçebiliriz. Bunun haricinde AKP Şişli İlçe Başkanı olarak atanan 1984 mezunumuz Nevzat Şatıroğlu’na da yeni görevinde başarılar diler, derneğimizin faaliyetlerinin devamı için özellikle Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve diğer mezunlarımızın yardımlarını bekliyoruz.

Sürekli benim aynımda olan denetim ve yönetim kurulu arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca öğrencilerimizin ve emekli öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına yardım eden ve destek olan bizi kırmayan; Allianz Sigortacılık’tan Osman Demirel’e, Er-na Klasör’den Naim Tavaşi’ye, Bes Wetwork’ün sahibi Bojan Gülcü’ye, Nişantaşı Hülya Eczanesi’nden Ersin Canbulat’a, Saç Tasarımcı İlker Yavrutürk’e, İncekara Holding’ten Veli Turan’a, Kuruluş Yıldırım Kırtasiye’den Şivan Yıldırım’a bu çok özel insanlara ayrıca teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.