Jeremy Irons ve Özgü Namal aynı jüride

Jeremy Irons ve Özgü Namal aynı jüride

Bosna-Hersek, 13. Saraybosna Film Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festivalde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkeden toplam 10 film yarışacak. İngiliz aktör Jeremy Irons’ın başkanlığını yaptığı büyük jüride Türkiye’den Özg

İlki Bosna Savaşı sırasında düzenlenen Saraybosna Film Festivali, bu yıl da dünya sinemasının birçok önemli ismini ağırlıyor. 13’üncüsü düzenlenen festivale ilgi büyük. Organizatörler rekor sayıda katılım olduğunu belirtiyor.

Bu yılki ‘Saraybosna’nın kalbi’ ödülü için toplam 10 film yarışacak. Türkiye’den, Özer Kızıltan’ın Takva, Semih Kaplanoğlu’nun Yumurta ve Zeki Demirkubuz’un Kader filmleri, adaylar arasında.

25 bin Euro değerindeki ödül için yarışan diğer ülkelerse, ev sahibi Bosna, Hırvatistan, Makedonya, Bulgaristan ve Macaristan.

Festival büyük jürisinin başkanlığını Oscar ödüllü İngiliz aktör Jeremy Irons üstleniyor. Jüri’de Türkiye’den oyuncu Özgü Namal da var.

Saraybosna Film Festivali’nin yarışma dışı bölümünde ise Reha Erdem’in Beş Vakit ve Fatih Akın’ın Cannes’da ödül alan Yaşamın Kıyısında adlı filmleri gösterilecek.

ABD’li yönetmen Michael Moore, Fransız oyuncu Juliette Binoche ve ABD’li aktör Steve Buscemi, festivalin ünlü konukları arasında.

13’üncü Saraybosna Film Festivali 25 Ağustos tarihinde son bulacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.