İzmir'de pazaryeri bombacısı belirlendi

İzmir'de pazaryeri bombacısı belirlendi

1 kişinin ölümüne 17 kişinin yaralanmasına neden olduğu belirlenen ve sahte kimlik kullanan ‘Cesur’ kod adlı PKK'lı terörist her yerde aranıyor.

Özkanlar semtinde, her cumartesi günü kurulan, Mansuroğlu semt pazarının, giyim eşyalarının bulunduğu bölümün girişinde geçen 12 Mayıs'ta saat 09.18'de, tezgahların arka kısmında bulunan Metin Oktay Spor Kompleksi'ndeki bir ağaca bağlanan bisiklete yerleştirilmiş bomba patladı.

Esnafın henüz satış yapmak için tezgahları açtığı sırada meydana gelen patlamada 18 kişi yaralandı, çevredeki işyeri, ev ve otomobillerin camları kırıldı, maddi hasar meydana geldi. Büyük bir paniğin yaşandığı patlamanın ardından yaralanlar hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören penye satıcısı, üniversite mezunu pazarcı Hatem Kaval yaşamını yitirdi.

Olayın meydana geldiği yerde inceleme yapan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, patlamaya, gece saat 04.00 sıralarında ağaca bağlanarak bırakılan eski bir bisikletin, arka kısmındaki, genelde pizza dağıtıcılarının kullandığı demir kutu içine konulan parça tesirli, RDX plastik patlayıcıdan yapılmış bombanın neden olduğunu saptadı.
Yasa dışı terör örgütü PKK üyeleri tarafından gerçekleştirildiği sanılan bombalı saldırının failine ilişkin, bisiklette parmak izi çalışması yapıldı. Bombayı patlatanın, Nevşehir nüfusuna kayıtlı, 1974 doğumlu, anne adı Meryem, baba adı Azim olarak belirtilmiş Mustafa Karataş sahte kimliğini kullanan bir kişi olduğu belirlendi. Gerçek ismi açıklanmayan, ‘Cesur’ kod adlı zanlının fotoğrafı tüm polis birimlerine dağıtıldı. PKK'lı olduğu belirtilen bombacının özellikle turistik yörelerde yeni bir eylem girişiminde bulanabileceği üzerinde durulduğu kaydedildi.

POLİS ALARMDA

Pazaryeri bombacısının İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadeli Şube ve Konak İlçe Asayiş ekipleri tarafından geçen ay yakalanan, PKK'nın bomba uzmanı Ulaş Aslan'ın ekibinden olduğu da ortaya çıktı. Bombacının, Aslan ile eylem yapmak üzere İzmir'e geldiği, diğer ekip üyelerinin yakalandığını öğrenince izini kaybettirdiği anlaşıldı. Sahte kimlik kullanan bombacının sihlalı ve tehlikeli olduğunu vurgulandı. Tüm ekiplerin bu konuda dikkatli olması istendi. Emniyet güçleri, bombacıyı gören ya da yerine bilenlerin polisin 155 e bildirmelerini istedi..



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.