İzmir, 2009'da 4 yıldızlı bir otel daha kazanıyor

İzmir, 2009'da 4 yıldızlı bir otel daha kazanıyor

Par-San Şirketi'nin sahibi İslamoğlu Ailesi, 6 katlı binayı hastane yerine 8 katlı bir otel kurmak için çalışma başlattı

İzmir, 4 yıldızlı bir otel daha kazanıyor. Karadeniz otoyolunun da bir bölümünü yapan Par-San Şirketi'nin sahibi İslamoğlu Ailesi, Çankaya'da sahibi olduğu ve bir süre önce İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE) boşalttığı 6 katlı binanın yerine 8 katlı bir otel kurmak için çalışma başlattı

 

Hastane olacakken, otele dönüşüyor. Bu yıl içinde hizmete girmesi beklenen Swissotel Grand Efes'in tam karşısında yer alacak 126 odalı, 260 yataklı otel, 15 milyon dolara mal olacak. Projesi yurtdışında hazırlanan oteli kurmak için mevcut 4 katlı binalarını tamamen yıkacaklarını belirten Par-San Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İslamoğlu, "İzmir'e marka olacak bir otel kazandırmak üzere yola çıktık. Hedefimiz oteli 2009 başında hizmete sokmak" diye konuştu.

 

Bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Karadeniz Otoyolu'nun bir bölümünün inşaatını gerçekleştiren Par-San Limited Şirketi, İYTE'nin kiracı olduğu binayı 2005'te satın aldı. 948 metrekarelik arsaya kurulu binayı, Türk Petrol Anonim Ortaklığı'nın ihale ettiği bir başka kişiden satın alan Par-San, İYTE'den tahliye talebinde bulundu. Kiracı olduğu binada Yabancı Diller Bölümü bulunan İYTE ile Par-San, tahliye konusunda anlaşmazlık yaşayınca mahkemelik oldu.

 

Mahkeme sürerken Par-San şirketi, binayı 17 yıllığına İstanbul ve Bursa'da hastaneleri bulunan Acıbadem Grubu'na kiraladı. Binayı 20 milyon dolarlık yatırımla 150 yataklı hastane yapmak isteyen Acıbadem, daha sonra bu kararından vazgeçti. Par-San ile Acıbadem arasında imzalanan kira sözleşmesi fesh edildi ve hastane projesi daha başlamadan bitti.

 

2009'da açılacak

Hastane projesinden vazgeçilirken Par-San ile tahliye anlaşmazlığı yüzünden mahkemelik olan İYTE, davayı kaybetti. Bunun üzerine İYTE binayı geçtiğimiz haftalarda boşalttı. Par-San Yönetim Kurulu Başkanı Ali İslamoğlu, "Binayla ilgili yaptığımız araştırmalar neticesinde otel olmasının çok yararlı olacağını düşündük. Swissotel Grand Efes ve Hilton'un karşısında daha derli toplu ve İzmir'e yakışır bir görüntü oluşturmak istiyoruz. Bu sayede görüntü kirliliğini de sona erdirmeyi hedefliyoruz. İnşaata kısa sürede başlayacağız" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.