İstifa edecek misiniz?

İstifa edecek misiniz?

Baykal, sonunda konuştu. 2 soru cevap buldu; "İstifa ve rodos" meselesine yanıt:

CHP lideri Deniz Baykal sonunda suskunluğunu bozdu. Baykal, en çok merak edilen o soruya cevap verdi. "Baykal'a istifa edecek misiniz?" diye soruldu; Cevap kimseyi şaşırtmadı. Günün sorusu da "Rodos'a yüzecek misiniz?" oldu

Parti Genel Merkezinde basının karşısına çıkan Baykal, rahat davranmaya çalışsa da bir hayli gergin görünüyordu. Seçimlerin ortaya koyduğu tablo içinde "CHP'yi başarılı" olarak niteleyen Baykal, "Türkiye'nin bu ortamında CHP'nin 1 milyon 200 bin civarında oy artırmış olmasının bizim için çok büyük değeri var" dedi.

REJİME TEHDİT VAR;
Türkiye'de rejime yönelik tehditler olduğunu savunan Baykal, "Bu gerçeği hiç bir seçim sonucu ortadan kaldırmaz. Bu konudaki arayış ve çabalar ortadadır. Bu tehlike bundan sonra da devam edecektir. Biz buna karşı görevimizi yapacağız" dedi.

Daha sonra habercilerin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal'a, o kritik soru yöneltildi.

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

"CHP tabanında böyle bir değerlendirme olduğuna dair bir gözlemim yoktur. CHP'li bile olmayanların bir arayış içinde olduğunu biliyoruz. Medya heyecan içinde bunları malzeme olarak kullanmaktadır. Bu tabloda göz önüne alınacak bir durum yok. Bizi siyasi bakımdan etkileyen bir durum kesinlikle söz konusu değildir. (...)Ben Türkiye'nin en güvenilir siyasetçilerinden biri olduğumu biliyorum. Halkımı hiç aldatmadım. CHP de güvenilir ben de... Bir şeyi kanıtlama ihtiyacımız yok."

"CHP BAŞARILI OLMUŞTUR"

12 yıldır CHP'nin istikrarlı bir başarı grafiği çizdiğini anlatan Baykal, son seçimlerde istedikleri hedefe ulaşamadıklarını şu sözlerle itiraf etti; "Toplumun bize verdiği hedef ve bizim hedefimiz bu seçimde gerçekleşmedi. Doğrudur. Bu CHP'nin iddiasını kaybetmiş olması, başarısız olması anlamına gelmez. Bugün bir çok parti yok oldu. Ama bu süreçte sürekli yükselen bir CHP var. Bizim beklentimiz gerçekleşmemiş olabilir. Siyasi hayatın böyle yönleri vardır. Bunu taşımamız lazım. Biz bunu kendi içimizde konuşuruz."

"İktidar olamadın ayrıl" söylemini haksızlık olarak niteleyen Baykal, "Demokrasi içinde yöneticiler gelecekler, gidecekler buna kuşku yok. Ama CHP'ye şimdi önemli bir muhalefet görevi düşüyor. Bunu yapacağız" dedi.

O SORU; "RODOS'A YÜZECEK MİSİNİZ?"


Deniz Baykal'a, "seçimleri kaybedersem Rodos'a kadar yüzerim" sözü hatırlatıldı. Ardından da "Rodos'a yüzecek misiniz?" diye soruldu.

Baykal gergin bir gülümseme ile şu yanıtı verdi; "Bir şakanın bu kadar ciddiye alınması siyasi mizah durumumuzu gösteriyor. Bu konuda hala böyle bir merakın bulunmasını tebessümle karşılıyorum."

"KESİNLİKLE PİŞMAN DEĞİLİM"


CHP lideri Deniz Baykal'a, Zülfü Livaneli'nin bugünkü köşe yazısındaki iddiaları da soruldu. Baykal'ın yanıtı şöyle oldu;

"2002 seçimlerinden sonra AK Parti'nin o zamanki genel başkanının siyasi haklarını kazanarak parlamentoda yerini almasına demokrasi anlayışımın gereği olarak inandım. Çok kararlı bir şekilde bu doğrultuda mücadele ettim. Bir partinin liderine kişisel ambargo koyarak demokrasi olmaz. Ona bu konuda hiç kuşku duymadan destek verdim. Bununla iftihar ediyorum. Kesinlikle pişman değilim.

"İki ay sonra iflas edeceği, perişan olacağı" umudu ile bu hakkı ve yetkiyi tanıdığımı kimse söyleyemez. Bunu söylemek çok yanlış ve tehlikeli bir çarpıtmadır. 2 ay içinde dağılırlar gibi bir anlayışı hiç bir zaman benimsemedim. Böyle bir söz de etmedim. "

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE NE YAPACAK?


Baykal, Köşk seçimleri sürecinde izleyecekleri politikayı da aktardı. Yeni bir tavır yok. Eskiye devam mesajı verdi. Özetle sözleri şöyle;

"Uzlaşma ile seçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Anayasa'nın özüne sahip çıkan, onu gizli gizli değiştirmek isteyemeyen, saygın bir insan olmalı. Bir partinin ideolojik merkezini sahiplenen, yansıtan bir kişinin cumhurbaşkanı ihtiyacına uygun düşmüyor. Hala aynı düşüncedeyim."

ERDOĞAN İLE YAPTIĞI KONUŞMA


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün telefonda görüştüklerini aktaran Baykal, kendisini seçim sonuçlarıyla ilgili kutladığını söyledi. Baykal, "Sayın Başbakan parlamento önündeki sorunları bizimle istişare ile çözme isteğini dile getirdi. Biz de aynı görüşte olduğumuzu söyledik. Yakında bir iade-i ziyaret olabilir" dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.