İşte yeni medya yapılanması

İşte yeni medya yapılanması

80'lerin vamp yıldızı Ahu Tuğba, İstanbul Channel'a genel müdür oldu. Medya sektöründe yer almak; ne Zurnik'in ne de Matild Manukyan'ın aklından bile geçmemişti.. İşte Medya'nın son halleri...

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Channel isminde bir TV kanalının başına Genel Müdür olarak geçen Ahu Tuğba iddialı: 'Reyting kavgası verip, sanatçıyı yıpratacak bir kanal kurmadım. Kimseyi 'reyting yapmadı' diye kovmam!.. diye beyanatlar vermeye başladı bile..

80'lerin vamp yıldızı Ahu Tuğba'nın geçtiğimiz günlerde İstanbul Channel isminde bir TV kanalının genel müdürlüğüne getirilmesi üzerine, "Kanalımız en çok izlenen kanallardan biri olacak" diye iddialı konuşması herkesi şaşırttı! Tuğba ise bu işi mesleğinin bir parçası olarak görüyor ve "Şarkıcıysanız kendi plak şirketinizi kurarsınız, kuaförde çıraksanız hedefiniz kuaför dükkanı açmaktır. Bir oyuncu olarak ben de kendi kanalımı açtım" diye, konuşuyorsa da Tv kanalının sahibi ve kurucusunun Osman Güzelsu olduğunu bilmeyen yok.

80'li yılların vamp yıldızı Ahu Tuğba, İstanbul Channel'a Genel Müdür oldu. Medya sektöründe yer almak ne Zurnik'in ne de Matild Manukyan'ın aklından bile geçmemişti.

İşte Medya'nın son yıllarda içine sürüklendiği ibretlik durum ve son halleri...

Aşağıda yer verdiğimiz türde söyleşi ve haberleri anlaşılan önümüzdeki günlerde pekçok gazeteci de içine sindirerek kaleme alacağa benziyor...

Yani sizin anlayacağınız körler ile sağırlar birbirlerini ağırlıyor..

MESLEĞİMİ YAPIYORUM

Öte yandan Ahu Tuğba, birkaç hafta içinde genelev patroniçesi Manukyan'ın hayatını anlatan yeni diziyle de ekrana gelecek. Manukyan'ın hayatının ibret verici olduğunu belirterek, "Ben hep gerçek filmler çektim" diyen Tuğba'nın şu cümleleri ise epey manidar: "Beyaz Ölüm, Kayıp Kızlar... Bütün filmlerim, çocuklara ders olarak verildi, hala veriliyor. Ben hala içeceğimi kutudan içerim. Mesela Nuri Alço filmde bana yapmıştı, Gamze'ye de hayatında sevgilisi yaptı."

* Bir oyuncu olarak İstanbul Channel'ı kurma, televizyon sektörüne girme fikri nereden aklınıza geldi?

11 yaşından beri bu işin içindeyim. Bu benim mesleğimin bir parçası... Ben sinemadan geldim... Hem montajı, hem seslendirmeyi, hem dublajımı hem kendi filmimi çekebilecek kapasitedeyim. O yüzden yine mesleğimi yapıyorum yani. Şarkıcıysanız kendi plak şirketinizi kurarsınız, kuaförde çıraksanız hedefiniz kuaför dükkanı açmaktır.

* Bu projeye ortak olarak dahil oldunuz değil mi?

Kanal 6 ay önce kurulmuş. Ben 22 gün önce ortak olarak katıldım. Ortağım Osman Güzelsu ile bir gün oturduk, konuştuk, çok sevdim kendisini... Uydu üzerinden yayın yapıyoruz. Ve 22 gündür korkunç bir değişim içerisine girdik.

* Nasıl bir değişim bu?

Önce kadromuz değişti. Aslında yayın akışımız haber ağırlıklıydı. Sabah programlarına, kadın programlarına başladık. Akşamları politik söyleşilerimiz var. Magazin ağırlıklı yayınlarımız var.

BEN KİMSEYİ YOLLAMAM

* Magazin TV'nin olmazsa olmazlarından tabii...

Politik ve haber ağırlıklıydık ama bunun bir getirisi olmadığını fark ettik. Cumhurbaşkanımızın adını sorduğunuz zaman ülke genelinde adını bilmeyenler çok çıkar. Birisi Ahmet, birisi başka bir şey der. Deniz Seki kim ile beraber dediğin zaman bir çırpıda 'Hüsnü Şenlendirici' derler.

* Reytingleri yükseltmek için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Reyting korkum olmadığı için, reyting kavgası verip, sanatçıyı yıpratacak bir kanal kurmadım. Benim sanatçıya verdiğim değer önemli. Benim ağzımdan bir kere söz çıkar, ben dostlukları para ile satın almıyorum burada... Ben arkadaşıma 'Evet sen devam edeceksin' dediğim zaman, o bilir ki Ahu Tuğba ile mezara kadar giden bir dostluk içindedir... Ben yıpratmam kimseyi 'sen reyting yapmadın, hadi sana güle güle' diyemem ben... İnsan kıracağıma kendi ismimi sileyim gideyim. Benim hedefim insanları kullanarak bir yere gelmek değil.

* Fazla iyi niyetli değil misiniz?

Mücadele gücün yoksa bu işe girmeyeceksin... Ayrıca olaya ticari bakmıyorum. Para her zaman bulunur. Biz zaten parayı bulmuşuz ama dostluklar, verilen sözler çok önemli... Hep iyi niyetli düşündüm ve kazandım. Yüreğiyle film yapanlara, yüreğiyle klip yapanlara, kapım açım. İnsanlık benim için her şeyden önemli... Mesela kliplerde büyük indirime girdik, ayda 750 YTL'ye kadar düşürdüm klip satışlarını... Dünyada ve Türkiye'de yok böyle bir rakam. Dışarıda 10-15 bin dolar... Yani sanatçılarımız klibini çekiyor ama yayınlatamıyor. Ayrıca bazı klipleri bazı sanatçı dostlarımızdan yayın parası almadan bile yayınladığımız oluyor.

İŞ OTURSUN, TATİLE GİDERİM

* Bu işe kolay alışabildiniz mi?

Baktığın zaman hoş tabii ama içine girdiğin zaman korkunç bir iş... Ben sabah 8, gece 3-4'e kadar buradayım. Güvendiğim insanları hissettiğim zaman, işi emanet edebileceğim kadroyu kurduğum zaman, tatile gideceğim. Yazın Bodrum'a ve Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. Şu işler bir otursun, kanala belki ayda 2 kere uğrayacağım...

* 'Türkiye'nin çok izlenen kanalı olacağız' demişsiniz, çok iddialı deği mi?

Olabilirsin de. Sonuçta bu paraya bağlı bir şey ve sektör korkunç para yutuyor.

* Danıştığınız, fikir aldığınız insanlar oluyor mu?

Ben hayatımda kimseye danışmadım... 16 yaşımda sahneye çıktım, 52 kişiyle... Bütün koreografileri üç dakikada parçalar, müzik seçimlerini yapar çıkardım Caddebostan Maksim'de. Kimseye inanarak, güvenerek işe başlamadım.

* 13 yaşında bir kızım var. Korkunç derecede koruyucu bir anneyim... O benim nikahlım, her gece onunla koyun koyuna yatıyorum. Doğduğundan beri 1 gün bile ayrılmadık. En büyük aşkım.

* Kızım ileride oyuncu olmak isterse karşı çıkmam. Bana çok karşı çıktılar, çok dayak yedim. Ailem beni daha 3 sene önce kabul etti.

* Çok zengin bir ailem var. Oyuncu olmamı küçümsüyorlardı. Onları lekeledim diye tavır aldılar. Her şeye rağmen hem okudum hem de işimi yaptım. Tek çocuk olmama rağmen 11 yaşımdan beri babam benimle görüşmüyor.

* Annem de izin vermedi oyunculuk yapmama ama evlat işte ne atılır, ne satılır... Beni her zaman korumuştur. Ben daha 17 yaşındayken elime geçen paraları 20 kişiyle bir yere gider yerdim. Helikopterim bir yandan, arabam ve teknem diğer yandan gelirdi. Çok para harcardım. Denize girerdim, kuaför kafamda bekler saçımı yapardı, 20 mayo değiştirirdim. Annem hep korurdu. Gençlik çağında her şey sana çuvalla gelecek sanıyorsun. Gençliğin ve yaşantın bitmeyecek gibi geliyor.

Manukyan'ın hayatı ibretlik
Genelev patronu Manukyan'ın hayatını oynadığınız dizi ne zaman ekrana gelecek?

Bir-iki hafta içinde... Bazı aksaklıklar yaşandı. O dönem zaten Savaş Kalafat'la yaptığımız bir programdan dolayı da nefes alamıyordum. 5 bölümü tamamladık.

Manukyan'la tanışmış mıydınız?

Evet... Sene 1992'ydi sanırım, bana bir laf söyledi; yatağın üstünde paralarını sayıyordu, "Kuzum bu kocaları bırak, hep koca koca... Sanatçının her günü paradır. İyi değerlendir, sonra gelirsin 50-60 yaşına, ondan sonra verirsin parayı alırsın 18-19'lukları, biri gelir, biri gider" dedi... Biz de, gene evlendik, gene evlendik... Ama şu doğru; biz zannettik ki gençlik ömür boyu kalacak, hiç yaşlanmayacağız.

HEP GERÇEKLERİ ÇEKTİM

Onun hayat hikayesinin cazip tarafı neydi?

Ben hayatımda hep gerçek filmler çektim, polisle çalıştık. 'Beyaz Ölüm', 'Kayıp Kızlar'; hepsi gişe rekorları kırdı, hala da çocuklar seyrediyor. Benim bütün filmlerim, liselerde üniversitelerde çocuklara örnek olarak, ders olarak verildi ve hala da veriliyor.

Misyonu olduğunu mu düşünüyorsunuz eski filmlerinizin?

Evet. Bir genç kızın nasıl kötü hayata, uyuşturuculara düşürülüşünü gösterdim hep... Hala bazıları, hatta ben bile, coca cola'yı kutuda içerim. Bunlar şaka değil, haplar atılıyor. Benim çektiğim film Gamze'nin (Özçelik) başına da geldi. Nuri Alço filmde bana yapmıştı, Gamze'ye de hayatında sevgilisi yaptı. Dolayısıyla hep ibret verici filmler çektim. Manukya'nın hayatı da ibret verici...

Buge Cankat/Günaydın



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.