İşte Başbakan'ın seçim anketi

İşte Başbakan'ın seçim anketi

Ak Parti yüzde 39.6 ile birinci parti, CHP yüzde 17 - 18'lerde, MHP ise barajı geçemiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin-Adana mitingi dönüşünde, uçakta TGRT Haber Genel Yayın yönetmeni Mehmet Soysal, İhlas Holding Ankara Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak'a özel açıklamalarda bulundu.

22 Temmuz'dan sonrasının Türkiye için sıçrama döneminin başlangıcı olacağını belirten Başbakan Erdoğan, sohbette Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez değerlerinin korunarak, Anayasa'nın yeniden ele alınacağını belirtti.

Demokratikleşmede ısrarla üzerinde durdukları konunun yeni ve sivil bir Anayasa olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Mevcut anayasada kalabilecek olanlar var, değişebilecek olanlar var. Bir de değiştirilemez olanlar var. Demokratik, Laik, sosyal devlet noktasında asla bir sıkıntımız yok. Laiklik anlayışını 82 Anayasası'nın gerekçesinde olduğu gibi aynen korumak ve onu egemen kılmak istiyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesinde ısrarlı olduklarını kaydeden Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkilerini gözden geçireceklerini dile getirdi.

"Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileriyle ilgili durumu parlamenter sistemin gereğine uygun hale getirmek gibi bir kararlığımız var" diyen Başbakan, milletvekilliği süresinin 4 yıla indirilmesi, Cumhurbaşkanlığı sürecinin 5+5 olması ve halkın seçmesinin öncelikli kriterleri olduğunu vurguladı ve "Bunları demokrasinin şartları olarak görüyoruz. Bu adımları mutlaka atacağız" dedi.

Eğitimdeki hedeflerinin 30'ar kişilik sınıflarla eğitimin kalitesinin alttırılması olduğunu yineleyen Erdoğan, arzu ettikleri oyu aldıkları taktirde Üniversitelerdeki problemleri de çözeceklerini açıkladı. Gökyüzündeki sohbet sırasında ekonomiye de değinen Başbakan Erdoğan, hedeflerinin 800 milyar dolarlık milli gelir olduğunu açıkladı.

Faizlerdeki hedeflerinin yüzde 6 ila 10 olduğunu belirten Erdoğan, cari açığın da düşeceğini ileri sürdü. İktidarları döneminde başlattıkları konut hamlesinin katlanarak artacağına işaret eden Erdoğan, yeni hedeflerinin ise 500 bin konut olduğunu söyledi. Dış politikaya dair değerlendirmeler de yapan Erdoğan, dış politikayı onurlu bir şekilde devam ettireceklerini belirterek, konuyu seçim anketlerine getirdi.

Partisinin yaptırdığı son anketi açıklayan Başbakan, kararsızlar hariç AK Parti'nin oy oranının yüzde 39.6'lara ulaştığını ifade etti.

CHP'nin yüzde 17-18'lerde olan oyunu koruduğunu söyleyen Erdoğan, yaptırdıkları ankette MHP'nin ise yüzde 8.6 civarında çıktığını belirtti.

Erdoğan, son ankette diğer partilerin ise yüzde 5'in altında göründüğünü açıkladı.

TGRT HABER



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.