İşte AK Parti'ye yeni katılanlar

İşte AK Parti'ye yeni katılanlar

AK Parti'ye katılan isimler birer birer tanıtıldı. CHP eski Genel Sekreteri Günay, Ecevit'in prensi CHP PM eski üyesi Özdalga, yazar Reha Çamuroğlu, Mehmet Sağlam ve diğerleri...

CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, AK Parti Grup kürsüsünden partililere seslendi. Günay AK Parti'ye katılırken özetle iu açıklamaları yaptı:

"AK Parti'yi bugünün Türkiye'sinde demokrasinin güvencesi olarak gördüğüm için buradayım. AK Parti bu konuda mücadele eden neredeyse tek partidir. AK Parti'nin yeni bir toplumsal dayanışmaya öncülük edeceğini düşünüyorum. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyen büyük anlayışı taşıdığım için buradayım.

Bugün 29 Mayıs... Tarihimizdeki en büyük olaylardan birinin yıldönümü... Bu günün birliğimiz ve bütünşüğüme yeni açılımlar getirmesini diliyorum. Allah bizi mahçup etmesin... Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum."

Bülent Ecevit'in prensi olarak bilinen CHP PM eski üyesi Haluk Özdalga'da Türkiye'nin önünde iki hedef olduğunu bunlardan birinin kişi başına milli gelirin 10 bin dolara ulaşması diğerinin ise daha demokratik bir Türkiye için çalışılması... Özdalga bu iki hedefe ulaşmak için AK Parti'de olduğunu söyledi ve partililere teşşekkür etti.

Merrill Lynch'teki görevini bırakarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla siyasete soyunan Mehmet Şimşek'te son yıllarda Türkiye'de bir zihniyet değişimi yaşandığını bunda en büyük payın AK Parti'de olduğunu söyledi. Şimşek bu değişimde yer almak arzusuyla AK Parti'yi tercih ettiğini açıkladı.

Avukat Ayşenur Bahçekapılı ülkemi sevdiğim ve ülkemin insanını sevdiğim için buradayım.

DYP eski Genel başkan Yardımcısı ve Alevi yazar Reha Çamuroğlu da belkide hayli gecikmiş bir buluşma 2 hafta önce gerçekleşti. Türkiye kemale ermenin sancılarını yaşıyor. Türkiye tamamlanamamış modernleşmenin sancılarını yaşıyor. Türkiye güçlü devlet güçlü millet modernleşmesinin sancılarını yaşıyor. Bu sancıları sona erdirerek bu hedeflere hep birlikte ulaiacağımızı düşünüyor, Türkiye'nin partisine hoş bulduk diyorum.

Eski CHP'li Avukat Erdal Kalkan'da "Kararımı asıl etkileyenin 27 Nisan saat 23.20'dir. O gün dehşet vericidir dedim yakınlarıma... Yarın izleyeceğim dedim hükümetin ve partilerin açıklamalarını. Ama asla CHP'ye oy vermeyeceğim dedim ve partiden istifa ettim. Başbakanımız o gün dimdik durdu. ben bu Türkiye'de bir ilktir dedim.

AK Parti'ye katılan Trakya Üniversitesi Öğretin Görevlisi İbrahim Yiğit, 22 Temmuz'da toplum kimin gerçek kimin sahte cumhuriyetçi olduğunu gösterecektir. politika kurnazlık yeri değildir. politika namuslu ve erdemli insanların bulunduğu yerdir. Ben de bunun için buradayım.

Salih Memecan'ın eşi Nursuna Memecan da AK Parti'ye katılanlar isimler arasındaydı. Memecan, "Yurtdışında yaşamam nedeniyle Türkiye'nin bu iktidar döneminde ne kadar yol aldığımı çok daha iyi gördüm. Bunun için buradayım" dedi.

Eski bakan Kahramanmaraş eski Milletvekili ve eski YÖK Başkanı Mehmet Sağlam'ın açıklamaları ise şöyleydi: "Başından beri düşüncelerini savunduğum insanlarla birlikte politika yapmak için buradayım. Son günlerde çok yakın olduğum arkadaşlarıma yapıln çirkin suçlamalar benim bu kararı almama neden olmuştur. Çıktığımız bu yolda Allah utandırmasın"



HABER7COM

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.