İstanbul'da moda rüzgarı

İstanbul'da moda rüzgarı

Moda günleri 13-15 Mart tarihleri arasında Tophane-i Amire binasında başlıyor

Moda Tasarımcıları Derneği tarafından düzenlenen ''İstanbul Fashion Lab'' moda günleri, 13-15 Mart tarihleri arasında Tophane-i Amire binasında gerçekleştirilecek.

Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Korçan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de moda tasarımı konusunda ilk ve tek olan derneklerinin kurulmasının üzerinden henüz 2 yıl bile geçmeden böyle bir etkinlik düzenlemekten gurur duyduklarını bildirdi.

Derneği kurarken 2 hedefleri olduğunu anlatan Korçan, birinci hedefin Galata'da bir moda festivali, ikinci hedefin ise İstanbul'da moda haftası düzenlemek olduğunu ifade etti.

Modanın Türkiye için çok yeni bir kavram olduğunu, kültüre ve köklere inmediğini belirten Korçan, birçok üniversitenin moda tasarımı bölümünden binlerce gencin mezun olduğunu, ancak kendilerini Türkiye'ye ya da dünyaya nasıl tanıtacaklarını bilemediklerini kaydetti.

Korçan, Türkiye'de genellikle defilelerin eğlence olarak algılandığını, ancak kendilerinin bunu iş olarak yaptıklarını vurguladı.

Farklı birçok disiplini içine alacak bu ortak tasarım hareketinin hem Türkiye'de, hem de ilgili dünya merkezlerine doğru ve kaliteli bir ses getireceğine inandığını belirten Korçan, ''İstanbul Fashion Lab''ın yılda 2 kez tekrarlanacağını ifade ederek, moda dünyasının özgün bir ortamda bir araya geleceği, yeni fikir ve arayışların sunulacağı özgün stillerin keşfedileceği bir ortam olacağını söyledi.

Etkinliğin, Sonbahar/Kış 2009 sezonuna yepyeni heyecanlar katacağını da dile getiren Korçan, aynı mekanda kurulacak olan şov alanının da tasarımcıların gün boyu alıcılarla buluşacağı, koleksiyon siparişlerinin alınacağı özel bir buluşma mekanı olacağını ifade etti.

Moda alanında dünyanın önde gelen basın mensuplarının da etkinlik süresince İstanbul'da bulunacağını kaydeden Korçan, tasarımcılarla çalışmayı hedefleyen Türk mağaza sahipleri ve Türk yatırımcıların Türkiye'de ilk kez bir moda etkinliği içinde satın alma yapabileceklerini belirtti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.