İstanbul’da, CHP’li belediyelerden dayanışma hattı!

İstanbul’da, CHP’li belediyelerden dayanışma hattı!

CHP’li Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir belediye başkanları tarafından, Ümraniye'de yaşanan olaydan sonra, ortak dayanışma hattı kurduklarını ifade ederek ortak basın açıklaması yaptı.

Ümraniye’de, dağıtılacak yardımlara CHP’li meclis üyelerinin verdikleri isimlerin dahil edilmemesi üzerine, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları bir araya gelerek ortak dayanışma hattı kurduklarını açıkladılar.

CHP’Lİ BELEDİYELERDEN, ÜMRANİYE’DE DAYANIŞMA HATTI

Ümraniye Belediyesi’ndeki Ak Partili meclis üyelerinin sosyal yardım dağıtımıyla ilgili ayrımcı ifadelerinin ortaya çıkmasının ardından CHP’li belediye başkanları, tüm vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt vermek için Ümraniye Dayanışma Hattı kurduklarını açıkladı.

KADIKÖY, MALTEPE VE ATAŞEHİR BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA

CHP’li Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir belediye başkanları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında “Ümraniye’de, ihtiyacı olan bütün yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya ve bu zor günleri birlikte, dayanışmayla atlatmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz” denildi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN İSİMLERİ DAHİL EDİLMEMİŞTİ

Ümraniye Belediyesi’nin koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ilçedeki vatandaşlara dağıtacağı yardımlar için oluşturulan listeye CHP’li meclis üyelerinin verdiği isimlerin de eklenmesine tepki çekmişti.

WHATSAPP YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

AKP'li meclis üyelerinin, CHP'li meclis üyelerinin de bulunduğu WhatsApp grubunda “Biz neden CHP'lilerin belirlediği isimlere yardımda bulunuyoruz? Herkes kendi fakirine kendi yardım etsin” diye yazdığı ortaya çıkmıştı.

istanbul-daki-chp-li-belediyelerden-ortak-dayanisma-hatti1.jpg

CHP’Lİ BELEDİYELER HAREKETE GEÇTİ

Bu ifadelerin ortaya çıkmasının ardından CHP'li belediyeler harekete geçti. İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan CHP'li Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir belediyeleri, Ümraniye Belediyesi Ak Parti Meclis Grubu'na tepki göstererek Ümraniye'deki tüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

CHP'li belediye başkanları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında Ümraniye'de ihtiyacı olan tüm vatandaşların taleplerini iletebilmeleri için Ümraniye Dayanışma Hattı kurulduğu belirtildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

*Yaşadığımız zor günleri, birlikte atlatmaya çalıştığımız bu günlerde, merkezi yönetimin muhalefet belediyeleri üzerindeki yardım baskısı sürerken, İstanbul Ümraniye'de yaşanan ‘bizden olmayanlara yardım vermeyelim' zihniyeti, bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

*Bizler, şimdiye kadar, din, dil, ırk, mezhep, siyasi kimlik ayrımı yapmadan, dayanışma içinde olan, eşit yurttaşlık ilkesini benimsemiş, CHP’li belediyeler olarak Ümraniye'de, ihtiyacı olan bütün yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya ve bu zor günleri birlikte, dayanışmayla atlatmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.

*İnsani görevimizi yapıyoruz. Taleplerinizi, 0530 168 60 44 numaralı Ümraniye Dayanışma Hattı'na iletebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.