İstanbul’da, Ak Parti’den 2 ilçeye adaylık başvurusu yapılmadı

İstanbul’da, Ak Parti’den 2 ilçeye adaylık başvurusu yapılmadı

2024 yerel seçimleri için İstanbul’da Ak Parti’den bazı ilçelerde başvuru yoğunluğu olurken, 2 ilçede ise başvuru yapılmaması dikkat çekti.

Megakent İstanbul'da, 2024'te yapılacak yerel seçimlere aylar kala siyasi partilere hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ilçe belediyeleri için yüzlerce başvuru yapıldı.

Türkiye'de yerel seçim sonucu en merak edilen şehir olan İstanbul'da aday adaylarının meraklı bekleyişi sürerken AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için 3, 37 ilçe için 248 aday adayı başvuru yaptı.   

Prosedürleri tamamlayarak başvurusu olumlu sonuçlanan aday adaylarının bekleyişi sürerken Ak Parti adaylarının yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

FATİH VE BEŞİKTAŞ’TA AKP ADAY ADAYI YOK

Yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının başlamasından bu yana İstanbul’da en çok başvuru 20 aday adayı ile Bayrampaşa için yapılırken; Beşiktaş ve Fatih ilçeleri için başvuran olmadı. AKP’den İBB adaylığı için başvuranların sayısıysa 3 oldu.

AK PARTİ’NİN İSTANBUL’DAKİ İLÇE ADAY ADAYLARI

Bu ilçeyi sırasıyla Esenyurt 19, Sultanbeyli 18, Büyükçekmece 13, Ataşehir 12, Sancaktepe 11, Küçükçekmece 11, Gaziosmanpaşa 10, Arnavutköy 10, Kartal 10, Maltepe 9, Tuzla 8, Çekmeköy 7, Eyüpsultan 7, Pendik 7, Güngören 6, Bahçelievler 6, Başakşehir 6, Kadıköy 6, Sarıyer 5, Bakırköy 5, Avcılar 5, Çatalca 4, Beyoğlu 4, Beylikdüzü 4, Sultangazi 4, Üsküdar 3, Beykoz 3, Bağcılar 2, Esenler 2, Zeytinburnu 2, Silivri 2, Şişli 2, Şile 2, Ümraniye 1, Kağıthane 1 ve Adalar 1 başvuru ile takip etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.