İstanbul Park'ta üçüncü randevu

İstanbul Park'ta üçüncü randevu

İki yıldır büyük bir heyecana sahne olan Türkiye Grand Prix'sinde üçüncü randevu 26 Ağustos'ta.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'i için geri sayım başladı. 26 Ağustos pazar günü koşulacak yılın 12. yarışı, önceki yıllarda olduğu gibi son derece heyecan yüklü ve zorlayıcı olacağa benziyor. İki yıldır başarıyla gerçekleştirilen Türkiye Grand Prix'si, geçen yıl Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i adını almıştı. Aynı zamanda F1'in patronu Bernie Ecclestone'un 2021 yılına kadar pistin işletme hakkını alması ve bu anlaşma için "Yaptığım en kötü anlaşma" demesi de 2006'da akıllara kazınan önemli olaylar arasında yerini aldı.

273 MİLYON YTL HARCANDI

İstanbul Park için bugüne kadar harcanan toplam para da geçtiğimiz günlerde 273 milyon YTL olarak açıklandı. F1'in en zorlu pistlerinden İstanbul Park'ta bu yıl kimin kazanacağı da bir başka soru olarak önümüze çıkıyor. 2005'te Raikkonen'in, geçen yıl da ilk zaferini kazanan Massa'nın birincilik kürsüsüne çıktığı PO Türkiye Grand Prix'sinin, bu yıl şampiyonada yaşanan heyecanlı çekişmenin sonucunu da büyük oranda etkilemesi bekleniyor. Ecclestone'nin pistin işletme haklarını almasıyla birlikte İstanbul Park'ın takımların antremanları için kullanılmasını istemesi de, pistin hayalet pist olmaktan kurtulması adına önemli bir gelişme.

BİLET SATIŞLARI GEÇEN YILI GEÇER

İstanbul Park Organizasyon (İPO) Genel Müdürü Can Güçlü, İstanbul Park'ın resmi olarak antreman pisti olarak ilan edilmeğini fakat MotoGP'den sonra takımların antreman yapmaya başladıklarını söyledi. Henüz F1 takımlarının gelmediğini ifade eden Güçlü, "Takımlar kendilerine yakın pistleri tercih ediyorlar. Yani İtalya, Almanya, Fransa tercih ediliyor. Türkiye uzak kalıyor" dedi. GP2 takımlarının önümüzdeki hafta antreman yapacaklarını vurgulayan Güçlü, şunları söyledi: “Bu yıl Formula 1'in dışında GP2 ve Porsche Super Cup organizasyonları yapılacak. Önümüzdeki haftalarda da İstanbul Park'ta bisiklet yarışına şahit olacağız. Ayrıca önümüzdeki mayıs ayı için çeşitli projeler var.” Bilet satışlarına da değinen Güçlü, "Sponsor satışları aylar öncesinde kapandı. Bireysel satışlar devam ediyor. Ana tribün 1. viraj sonuna kadar doldu. Satış olarak geçen yılı yakalar hatta geçeriz" diye konuştu.

İSTANBUL PARK'A NASIL GİDİLİR?

TEM (E-80) ve E-5 (D-100): İstanbul'dan Ankara istikametine doğru Sabiha Gökçen ve Şekerpınar-Bayramoğlu çıkışlarından İstanbul Park tabelalarını takip ederek İstanbul Park'a ulaşılabilir. Şile Yolu: İstanbul E- 5 ve TEM otoyollarından Şile Otoyoluna bağlanılarak, Şile istikameti 16.km'den sonra İstanbul Park yol ayrımından tabelaları takip ederek İstanbul Park'a ulaşılabilir. İstanbul Park'ta ayrıca ücretsiz olarak yararlanılabilen 12 bin araç kapasiteli otopark bulunuyor. İETT ile: Atatürk Havalimanı, Taksim, Mecidiyeköy, Kadıköy, Bostancı ve Pendik'ten hareket edecektir. İDO ile: Bakırköy, Karaköy, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan Deniz Otobüsleri izleyicileri Pendik iskelesine taşıyacak. İzleyicilerin buradan İstanbul Park pistine ulaşmaları İETT otobüsleriyle gerçekleşecek.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.