İstanbul Kumdan Heykeller Festivali

İstanbul Kumdan Heykeller Festivali

İstanbul Kozyatağı Carrefour'da dünyanın en ünlü sanatçılarının eserlerinin yer aldığı Kumdan Heykeller Festivali kapılarını halka açtı.

Haber: Emre Altıntaş -Fotoğraflar: Onat Altıntaş



Masallar şehri İstanbul, gerçeküstü ve özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor 2 Temmuz’ da kapılarını halka açan İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali, sizleri kimi zaman İstanbul’ un simgeleşmiş yapılarında gezintiye çıkarıyor. Kimi zaman da mitolojik hikayelerle başbaşa bırakıyor. Kozyatağı Carrefour’da gerçekleşecek sergiyle büyülü bir dünyaya yolculuk yapıyorsunuz. Renkli bir festival ortamında gerçekleşen İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali, 7’ den 70’ e herkesin ilgi odağı oldu.

 



Her gün daha çok ilgi çeken ve kullanılan malzemeler dolayısıyla efemera (kısa ömürlü) sanatlar arasında yer alan kum heykel sanatı, Eski Mısırlılara kadar dayanan bir geçmişe sahiptir. O dönemde piramitlerin inşaasından önce kumdan modellerinin yapıldığı biliniyor. Kum heykelciliği, yalnızca nehir kumu ve suyla, özel teknik kullanılarak yapılan ve sanatçıların bu konudaki sıra dışı becerileri ile birleşen özgün bir sanat olarak günümüzde de devam ediyor.

 



İstanbul’da görsel bir şölen yaşatacak sergide ziyaretçiler heykel yapımını yakından izlemenin yanısıra, çocuklar ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmalarına katılarak heykeller hakkında uygulamalı bilgi edinme şansına sahip olacaklar.

 



Dünyaca Ünlü Heykeltıraşlar İstanbul’ da

 

İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali’nde Hollanda’dan Marjon Katerberg, Sikke-Bart Frieling, Remy Geerts, İspanya’ dan Aaron Jimenez Ojeda, Oscar Rodriguez, Ramon Eugenio Ojeda Alonso, Ukrayna’ dan Andrey Vazhynsky, Iryna Kalyuzhna, Brezilya’ dan Carlos Mauricio, Jair Damasceno, Kanada’ dan Denis Gerald Kleine, John Walter Dixon McKinnon, Belçika’ dan Enguerrand David, İrlanda’ dan Fergus Oliver Mulvany, İngiltere’ den Paul Hoggard, Timothy Handford, Portekiz’ den Pedro Mira, Çek Cumhuriyeti’ nden Radovan Zivny, Hindistan’ dan Sudarsan Pattnaik ve Rusya’ dan Vladimir Kuraev eserleriyle yer alıyor.

 



Kumdan İstanbul

 

AB Jürisi’ nin 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçtiği kentimizde, İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali ayrı bir önem taşıyor. Üç imparatorluğa başkentlik yapmış, üç semavi dine ev sahipliği yapan kent, bu özellikleri ile kumdan heykel sanatçılarına zengin bir konu yelpazesi sunuyor.

 

Şehrin tarihi ve mimari başyapıtlarının kumdan heykellerinin de yer alacağı İstanbul Kumdan Heykeller Festivali, 2 Temmuz’dan itibaren Kozyatağı Carrefour Alışveriş Merkezi’nde 10.00 - 00.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.