İstanbul Kültür Gezileri Başladı

İstanbul Kültür Gezileri Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen “İstanbul Kültür Gezileri” 7 Temmuz’da Sultanahmet’ten start aldı.

Gezilerde dünyanın gözbebeği İstanbul’un 2000 yıllık tarihi belgeleri ve efsaneleriyle  kültür tarihçileri Dursun Gürlek ve Süleyman Zeki Bağlan’ın anlatımıyla gerçekleşiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.
tarafından 2006 yılında gerçekleştirilen “İstanbul Kültür Gezileri” karşılaştığı yoğun talep nedeniyle 2007’de de devam ediyor. 7 Temmuz Cumartesi günü Sultanahmet’ten start alan gezi kapsamında katılımcılar, en şaşalı eser Ayasofya’dan, pek çoğumuzun yanından geçerken bakmadığı, fakat Romalılar tarafından dünyanın merkezini ifade etmek için dikilen Milion Taşı’na kadar bölgede bulunan tüm eserleri gizlerine inerek inceleme fırsatı buldular.



İstanbul’un kültürel mekânlarını tanıtmayı amaçlayan bu geziler 30 kişilik gruplar halinde düzenleniyor. Böylelikle katılımcılar merak ettikleri konular hakkında daha detaylı cevap alabiliyor.

Geziler kapsamında Süleymaniye, Fatih, Yıldız ve Üsküdar bölgeleri de görülebilir.



Ücretsiz olan ‘Kültür Gezileri’ Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi gibi giriş ücreti alınan eserleri, maddi imkânsızlık nedeniyle görememiş olanlar için de eşsiz bir fırsat.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.