Isıtıcı Kablo Nerelerde Kullanılır?

Isıtıcı Kablo Nerelerde Kullanılır?

Isıtıcı Kablo Nerelerde Kullanılır?

 

Oldukça geniş kullanım alanına sahip ısıtıcı kablo sistemleri iki farklı türden oluşur ve her türün farklı özellikleri ile kullanım alanlarından söz edilmesi mümkündür. Endüstriyel amaçlı kullanılan sabit güç kabloları veya değişik amaçlarla tasarlanılan regüleli kablo modelleri, ısıtıcı kablo ürünleri arasında yer alır. Bu ürünler, farklı voltaj güç ve seviyelerine sahip rezistans kablo ile güç taşıyıcı kablo modelinin birleşiminden oluşur. Sabit güç kablo ürünleri doğru izole malzemesiyle üretildikleri zaman 260 derecelik ısılara kadar yüksek performans gösterebilir. Bu nedenle bu kablo modeli agresif alanlarda kullanılır ve patlayıcı içeriğe sahip yerlerde bile güvenli şekilde uygulanabilir.

Uygulama yapılan alana herhangi bir zarar vermeyen kablo modelleri, ihtiyaca göre farklı şekilde tasarlanabilir. Regüleli modeller, ısındıkça güç çekimini azaltır ve böylece kabloya zarar gelmesi önlenir. Bu tip bir model endüstriyel alanlarında dışında kullanım için uygundur. Bu kabloların yanma riski söz konusu değildir. Enerjisini ve ısısını kendisi ayarlar ve verimlilik sunar. Sabit güç kablo modelinin termostat ile kontrolleri ve ısısını ölçülmesi zorunluluk ifade eder.

Rezistanslı kablo modeli

Endüstriyel alanda ısıtma amaçlı kullanılan kablo modelinin değişik uygulama biçimlerinden bahsetmek mümkündür. Özellikle sıfırın altını gören bölgelerde donma riskini en aza indirmek için uygulanabilen sistemdir. Hem su depoları hem de pompalama sistemleri gibi yerlere uygulanabilir. Yine yoğun yay trafiğini olduğu bir alanda buzlanmanın meydana getireceği kazanları önlemek amacıyla zemine döşenebilir. Geniş kullanım alanına sahip kablonun istenilen ebat ve ölçülerde kesilebilmesi de uygulama açısından pratiklik ve kolaylık sağlar.

Bu sistem ile yapılan sıtma sistemi klasik buharlı ısıtma sisteminden çok daha avantajlıdır. Çünkü ortama göre ayarlanabilen yapısı sayesinde her koşula uyum sağlar ve kalıcılığı söz konusudur. Uzun süre verimlilik sunan sistemin buharlı sistemlere göre çok daha tasarruflu olması da bir başka avantajıdır. Son teknolojiyi ifade eden kablo sisteminin doğru uygulanması neticesinde yüzde yüz verimliliğe kadar en iyi sonuçların alınması mümkün olur. Bu bakımdan uygulanacak alanın özelliğe göre doğru kablo tercihini yapmak lazımdır.

Daha fazla detay için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.formmuhendislik.com

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.