Işık Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Işık Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü düzenlediği yerli malı haftasının tüm gelirlerini Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfına bağışlayacak.

     Işık Üniversitesi öğrencileri projelerine bir yenisini daha ekledi. Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası’nda satılan ürünlerden elde edilen gelir, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (Koruncuk) bağışlanacak.

İLK DEFA 1929’DA BAŞLADI

Yerli Malı Haftası ilk defa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması için, yerli mallar üretilmesi  ve kullanılmasının önemini vurgulamasıyla ve direktifleri ile kurulan Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti ile 1929’da başlatılmış.

YERLİ MALI KULLANMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ  
    18 Aralık Çarşamba günü, Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından Şile Kampüsü'nde kurulan Yerli Malı Pazarında, yöresel ev yemekleri, çiğ köfte, gözleme, börek çeşitleri, meyve, sebze, kuruyemiş, kek çeşitleri, baklava, aşure, doğal çaylar ve çeşitli baharatlar satışa sunuldu.  .Türkiye’nin önde gelen kurumlarının katkılarıyla kutlanan günde genç Işıklılar satışlardan elde edilen gelirle de, Korunmaya Muhtaç Çocuklara daha güzel bir yaşam alanı sunmak için bağışta bulunacak.

    Toplanan bağışlar Koruncuk Vakfı Bolluca Köyü’nün yolları, kaldırımları, merdivenleri, evlerin dış cephelerinin onarılması ve yeni yapılması planlanan istasyonlu yürüyüş yolu ile bisiklet yolu projelerine katkı sağlayacak.

KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR (KORUNCUK) VAKFI 
    1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı, kurup yaşattığı “Çocukköyleri” ile ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış korunmaya muhtaç çocukları (Koruncukları), “Çocukköyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya muhtaç çocuklar sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir.

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.