İşadamlarına seks tuzağı

İşadamlarına seks tuzağı

İşadamlarını soyup çıplak görüntülerini çeken, 1'i polis 7 kişilik çete çökertildi.

Bir ihbarı değerlendiren polis, işadamları ve esnafı seks tuzağına düşürerek paralarını gasp ettiklerini belirlediği bir grubu, 6 ay süreyle takibe aldı. Polis, son olarak, seks tuzağına düşürdükleri bir kuyumcuyu, ellerini kelepçeleyip gözlerini bağlayarak 50 bin YTL'sini gasp ettikleri öne sürülen suç şebekesinin lideri olduğu iddia edilen 29 yaşındaki Alper Yaku'un, Saraköy İlçesi'ndeki evine operasyon düzenledi.

Operasyonda Alper Yakut'un yanı sıra babası 56 yaşındaki Filit Yakut ve kardeşleri 26 yaşındaki Teoman Yakut, 25 yaşındaki Kaan Yakut, 5 aylık hamile sevgilisi 22 yaşındaki Nergiz Karaman ve emlakçılık yapan 36 yaşındaki Niyazi Arıkan gözaltına alındı.

Zanlıların evinde yapılan aramada da, seks tuzağına düşürdükleri kuyumcudan gasp ettikleri belirlenen 50 bin YTL, 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, kelepçe, asker kıyafetleri, kar maskeleri, senetler, tapular ve sahte kimlikler bulundu. Evde ayrıca, Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli polis memuru Bülent Halaç'a ait havalimanı giriş kartı da bulundu. Polis, çetenin tuzağına düşüp, düşmediğini araştırdığı Bülent Halaç'ın kimliğini kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu bildirdi.

POLİS MEMURU DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınan zanlıların, 2 yılda 12 esnaf ve işadamını gasp ettikleri, zorla senet imzalattıkları, kaçırıp şantaj yaptıkları belirlendi. Çete lideri Alper Yakut'un 5 ayrı suçtan arandığı da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, Sarayköy Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nedim Erdal da suç şebekesinin lideri Yakut'a operasyonlar hakkında bilgi verdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Zanlıların ifadelerinden, Alper Yakut'un sevgilisi Nergiz Karaman'ın esnaf ve işdamlarını telefonla arayarak, yanlış numara olduğunu söyleyip, arkadaşlık kurduğunu, samimiyeti ilerlettikten sonra da birlikte olmak istediğini söyleyip, evine davet ederek, tuzağa düşürdüğü anlaşıldı. Bu sırada diğer odalarda saklanan şebeke üyelerinin de, kurbanlarının ellerini ve gözlerini bağlayıp, para ve değerli eşyalarını gasp edip, zorla senet imzalattıkları belirlendi. Zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

‘ŞANTAJA BOYUN EĞMEYİN’

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, tuzağa düşen kişiler, aileleri, çevrelerindekilerin olayın duyumasından korkarak, şebeke üyelerine para verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yasa dışı işlerle kimse uğraşmasın. Uğraşırsa, bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncü de yakayı ele verir. Birçok şey, bilgimiz ve istihbaratımız dahilindedir. Dolayısıyla, herkesin ayağını denk alması gerekiyor. Kamu düzenini, kişi hak ve özgürlüklerini kimseye bozdurmayız. Bu tür yasa dışı işlere girenler, günün birinde hesabını vermek zorunda kalacaktır. Operasyon kapsamında malesef, bir polis memuru arkadaşımızı da görevden uzaklaştırdık. Vatandaşlara, özelikle bir çağrım var. Kimse şantaja boyun eğmesin. Böyle bir olayla karşı karşıya kalanlar, mutlaka polise başvursun. Kimse çekinmesin, gizlilik içinde gerekeni yaparız.”




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.