İş Yerinde Kablo Yönetimi Neden Kesinlikle Gereklidir?

İş Yerinde Kablo Yönetimi Neden Kesinlikle Gereklidir?

İş Yerinde Kablo Yönetimi Neden Kesinlikle Gereklidir?

 

 

Ethernet veya koaksiyel kablolar gibi kablo kanalları çalışma ortamınızda size yardımcı olabilir. Ancak, uygun şekilde kullanılmazsa, aynı kablo kanalları işyerinize birden fazla yolla zarar verebilir. Takılma tehlikelerinden aşırı ısınma sorunlarına kadar, sağlam kablo kanallarının işletme uygulamalarının eksikliği, uzun vadede önemli maddi kayıplara sebep olur.

 

Bütün işyerlerinde herhangi bir ekipman parçası tellerden veya kablo kanalları öğesinden oluşmaktadır.  Masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara, ekranlara, yazıcılara kadar yalnızca 1 değil 1’den çok kablo gerekir. Bunları düzgün bir şekilde kullanamazsak birçoğu için dehşet verici olay olabilir ve bu da bizi "kablo yönetimi" sorununa götürür.

 

Kablo Yönetimini Anlamak

 

Temel terimlerle kablo yönetimi, herhangi bir çalışma durumunda borular, kablolar ve diğer teller gibi kablo kanallarının hizalanması ve koordinasyonudur. Genel olarak, kablo organizasyonlarının olmaması ağır sanayi siteleri için sağlık ve güvenlik tehlikesi oluşturabilir. Bununla birlikte, yanlış döşenen kablolar nedeniyle herhangi bir işyerinde çalışanlarınızın güvenliğini göz ardı etmek sizi yasal zorluklara götürebilir. Sonuç olarak, çalışma ortamına bakılmaksızın kablo kanallarının kontrol edilmesi ve yönetilmesi en önemli öncelik olmalıdır.

 

Kablo yönetiminin işi, gömme kabloları kullanma becerisine sahip farklı kasalar olduğu için artık çok daha basit. Ancak,eğer kablolarınızı doğru konumlara ulaşan kablo kanallarının içerisinde uygun kapsüllenebilen bir şekilde yerleştirdiyseniz o zaman ne olacak? Tesislerinizin çalışma ortamını güvenli ve temiz hale getirdiniz.

 

İşyerinde / Tesislerde Kablo Yönetimi Neden Tamamen Gereklidir?

 

Çalışanlar kadar kablo kanalları ve kablolar da aynı derecede önemlidir çünkü hem veri sağlar hem de cihazları çalıştırmak için gerekli gücü sağlarlar. Değerlerinden dolayı düzgün bir şekilde kullanılması gerekir. Bununla birlikte kabloları koordine etmenin daha önemli nedenlerinden bazıları aşağıdadır:

 

 

1. Hayal Kırıklığını ve Kaybedilen Zamanı Önleyin

 

Makinenin yalnızca fişini çıkarmaya çalışırken yanınızdaki çalışanın bilgisayarının elektriği kesildiğini hiç deneyimlediniz mi? Bunu yeterince yaşadıysanız o zaman yalnız değilsiniz.

 

Bazen bir kabloyu diğerinden ayırmak, düğümlerden ve dağınık kablo karmaşasından dolayı zordur. Bununla birlikte, günlük kablo organizasyonuna zaman harcamak gereksiz zorluk olduğundan, karmaşayı olduğu gibi bırakmaya karar veriyorsunuz.

 

Bakım periyodundan önce her şey yolunda ve son olarak isteyeceğiniz şey ise ihtiyacınız olan kabloyu bulmak için karışık kabloları çözmeniz ve düzenli kontrol yapmanız gerekiyor.

Bu gibi durumlar, planlamayı ele alınması gereken bir faaliyet haline getirir. Burada, uygun kablo kanallarının yerleştirilmesi ile kolaylıkla önlenebilir.

 

2. Önemli Tasarruflar Sağlayın

 

İyi düzenlenmemişse, kablolar ve teller eğilmelere ve başkasının ağırlığı altında ezilmeye karşı savunmasızdır. Bununla kalmayıp, eğer yoğun yaya trafiğinde eğilimli bir konumdalarsa, ortalama ömür süresi yarıya inebilir. Yani, sadece iyi operasyonel uygulamalarla kurtarılabilecek kabloları onarmak için nakit harcayacaksınız.

 

Böyle bir durumda, yönetim yapısı başka bir deyişle çalışma ortamı uygulamalarına başvurabilirsiniz. Uygun kablo kanalları kurarak  bu tür bir düzenleme cihazının yardımıyla, kopuk kabloları onarmaya gerek kalmadan paradan tasarruf edebilirsiniz.

 

 

3.Etkili Çalışma Ortamı

 

Kirli bir iş yeri yalnızca müşteriler üzerinde kötü bir izlenim bırakmakla kalmaz, aynı zamanda çalışanların çalışma ruh hali üzerinde de olumsuz bir etkiye sahiptir. Dahası dağınık atmosfer çalışanların refahını etkileyen olumsuz strese neden olur. Rahatsızlık oluşturmanın yanı sıra kablo tellerinin gevşemesi, çalışanların eldeki iş hakkında gittikçe daha az hevesli hissetmelerine neden olan bir sağlık tehdididir.

 

Temiz atmosferin, çalışanlarınızın moralleri üzerindeki sakinleştirici etkisini asla küçümsememelisiniz. Dolayısıyla, sarkık telleri süpürün ve korumasız telleri kablo kanalları ile kapatın. Tüm çalışanların rahatlığını ve moralini yükseltebilecek estetik bir seçim olarak da düşünün!

 

Sonuç

 

Birçoğu, kablo organizasyonunun basit olduğuna inanıyor - her şeyi uzaklaştırın ve kimsenin göremeyeceği bir yerde saklayın. Eğer onları göremiyorsanız hiç sorun yokmuş gibi, değil mi? Yanlış! Kordonları ve kabloları ne kadar güçlükle iterseniz, her zaman iş yerinizde olacak.

 

Elbette, onları gözünüzden uzaklaştırabilirsiniz, ancak hızlı bakım kontrolü gerçekleştirmeniz gerektiğinde ne olacak.Bu gibi durumlar ve ayarlarda kablo yönetimi öncelikli hale gelir. Uygun kablo yönetimi çözümlerini hemen bulmak için uzman bir elektrik danışmanına veya öncülük eden elektrik tedarikçisi ile iletişime geçmeyi unutmayın. Onlar elektrik planlarını kullanma konusunda geniş deneyime sahiptirler ve tesisiniz için en iyi çözümleri bulmanıza yardımcı olabilirler!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.