İrşadi Akbaş, İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı

İrşadi Akbaş, İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı

İrşadi Akbaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı olarak atadı.

İrşadi Akbaş, İBB Encümen Üyeliği görevi de yapmaktadır.

İRŞADİ AKBAŞ KİMDİR?

1974 yılında Bayburt’ta doğdu. İlkokulu Bayburt’ta, ortaokul ve liseyi Düzce İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, yüksek lisansını ise İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve AB Hukuku alanında tamamladı.

İş hayatına Aralık 1997 yılında İGDAŞ'ta başladı. Bu kurumda avukatlık ve özel sigortaların yöneticiliğini yaptı.

EPDK ile ikincil mevzuat çalışmaları, doğalgaz sigorta teminat çalışmaları; KİK ikincil mevzuat çalışmaları içerisinde yer aldı.

Temmuz 2004'te İGDAŞ’tan ayrılarak İDO’da Hukuk Müşaviri olarak göreve başladı. 2005 yılında Şehir Hatları İşletmesinin özelleştirilerek İDO'ya devri ve şirket birleşmesinin hukuki süreçlerini yönetti. Feribot, deniz otobüsü, vapur olarak birçok yeni gemi alım sözleşmeleri ile bu yatırımlar için ulusal ve uluslararası bankalardan temin edilen kredilerin sözleşme müzakerelerini yürüttü.

2011 yılında İDO'nun yeniden yapılandırılarak başarılı özelleştirilmesi ve yeni şirket kurularak şirket bölünmesi proje ekibinin içerisinde yer aldı. OHSAS 18001 ve EFQM proje ekiplerinde hukuksal altyapı çalışmalarını yürüttü. İDO’nun özelleştirilmesi sonrası 7 yıl daha özel sektör olarak İDO’da devam etti.

BTA Denizyolları Yiyecek ve İçecek A.Ş. ile Zeyport Liman İşletmeleri A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliği yaptı. Sivil toplum kuruluşu kuruculuğu dahil yönetimlerde aktif olarak yer almaktadır. Hukukçular Derneği üyesidir.

Avukat İrşadi Akbaş, 04.07.2018 tarihinde Emlak Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.